A Chevrolet autóiba érkezhet először az „Eyes Free” megoldás

NZsolt 2012.12.01. 18:37 Egyéb, iPhone 4 hozzászólás 857

A General Motors autóiba érkezhet először az „Eyes Free” megoldás. Júniusban mutatták be az iOS 6-ot, ekkor tudtuk meg, hogy Siri több kiegészítő funkciót is fog kapni, köztük az úgynevezett „Eyes Free” –t, ami a gépjárművezetők biztonságos telefonhasználatát segíti elő. Öt hónapos csend után végül a General Motors jelentette be először, hogy a kilenc, a megoldás iránt érdeklődő autógyártó cég közül ők lesznek az elsők, akik jövőre már olyan gombbal szerelnek fel bizonyos modelleket, mellyel közvetlenül aktiválható lesz a Siri.

Ez nagyban meg fogja könnyíteni a sofőrök dolgát, hiszen nem kell a telefont kézbe venni ahhoz, hogy elindítsák a hangfelismerőt. A GM a Chevrolet Spark (1LT, 2LT) a Sonic LTZ és RS típusokra fogja először alkalmazni ezt a technológiát. Amint egy iPhone 4S, vagy iPhone 5 tulajdonos beül az autóba (és iOS 6 fut a készülékén) Bluetooth kapcsolattal tud csatlakozni az autó számítógépéhez.

Az Eyes Free gomb megnyomásával (mely a kormánykerékre fog kerülni) aktiválódik a Siri, sőt, hogy csökkentsék a figyelemelterelés esélyét, a készülék képernyője nem fog bekapcsolni. A GM mellett a BMW, a Mercedes, a Land Rover, a Jaguar, az Audi, a Toyota a Chrysler és a Honda is érdeklődik megoldás iránt, de csak később vezetik be ezt a szolgáltatást. Hasonló megoldással egyébként már korábban előrukkolt a Mercedes-Benz, ami az új A-osztályban debütált.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

21 éves egyetemista, a technika messzebbi oldaláról. Kedveli az áram nélkül is működő dolgokat.

4 hozzászólás

  1. J - 2012.12.01. 20:41

    Tényleg eljutunk arra a szintre rövidesen, hogy egy ovtaskameretu akksit kellesz hordanunk, hogy a csóri alma kibírja 1 napig :D

  2. Yooz - 2012.12.02. 08:05

    Lehet rossz cikket olvastam, de hol volt itt szó aksiról??? Amúgy meg, meddig tart rádugni a 12V-ra?

  3. J - 2012.12.02. 11:44

    Nem volt szó…csak ez a rengeteg dolog amihez aktív Bluetooth vagy wifi vagy minden szirszar kell, akkor a telefon 1 napnál nem fog tovább menni…

  4. Tryton - 2012.12.03. 06:48

    Az okos telefonok többsége,még normál használat mellett is ritkán bír ki több napot.

Szólj hozzá Te is!