Vjay for iPhone – VideoScratch alkalmazás felsőfokon

Tian 2012.11.21. 19:05 Apple, Programok 0 db 610

A népszerű videó- és zene mixelős alkalmazás júniusi debütálását követően eddig csak az iPad készülékeken volt elérhető, ami részben érthető is volt, hisz az iPad kijelzőjén kényelmesebben tudunk dolgozni legyen szó akár DJ-ről vagy VJ-ről, viszont mi van akkor ha épp nincs nálunk egy iPad. Ekkor jön képbe az iPhone-unk, ami méretének köszönhetően mindig a zsebünkbe lehet és bár eddig csak az iPad kiváltsága volt a vjay alkalmazás, viszont az utóbbi két generációs iPhone hardverének köszönhetően, megérkezett az iPhone-ra és iPod touch-ra optimalizált változat is.

Az alkalmazás segítségével össze tudjuk mixelni a videóinkat zenére, amit különböző effektekkel megbolondítva, akár pár perc alatt már egy jópofa videót hozhatunk létre. Nagyon jó döntés volt a fejlesztők részéről, hogy az iPhone készülékekre is elérhetővé tették az alkalmazást, mivel a telefonunk egy jóval kisebb eszköz, mint mondjuk az iPad és így mindig nálunk lehet. Vegyük azt a szituációt, hogy a gördeszkás haverok kimennek egyet gurulni a szabadba, majd ha épp akad egy helyzet, vagy a félcsövön egy trükköt szeretnének bemutatni, akkor egyből fel tudnak venni pár kockát, majd zsebre vágják a készüléket és mikor hazaérnek, már állíthatják is össze a videót zenére összemixelve, effektekkel megspékelve és oszthatják meg a facebook-on vagy a videós portálokon.

Nézzük milyen kényelmi funkciókat nyújt maga az alkalmazás. Válasszunk ki egy videót, majd hozzá egy zenét és már mehet is scratch, ennyire egyzerű. Az érintőkijelzőnek köszönhető úgy húzogathatjuk oda-vissza felvétel közben a zenét vagy a videót, mintha valódi pulton mixelnénk. A Loop vagy a Cue pontok segítségével könnyedén visszaugorhatunk a keverési helyre, vagy ismételhetjük az adott részt. Az intuitív FX touch pad segítségével valósidejű audiovizuális effekteket adhatunk hozzá. Hat fajta képátmeneti effekt áll rendelkezésünk, mellyel egyedivé varázsolhatjuk videóinkat. Ezeken kívül még rengeteg izgalmas és hasznos funkció érhető el az alkalmazásban. Miután elkészült a produkciónk, akár egyből ki is vetíthetjük AirPlay-en keresztül a HD televíziónkra, vagy feltölthetjük a YouTube csatornánkra.

Információ! A vjay for iPhone alkalmazás jelenleg csak az iPhone 4S, az iPhone 5 és az 5. generációs iPod touch készüléken érhető el.

[appext 565285557]

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

Szólj hozzá Te is!