iSleepin – az ébresztési módszerek új megközelítése

Tian 2012.11.19. 17:04 Apple, Programok 7 hozzászólás 3 595

Pár napja megjelent egy új ébresztő alkalmazás az App Store-ban, mely egy egészen érdekes módszerrel próbálja felébreszteni a még lustálkodni vágyó felhasználókat. A program különlegessége, hogy az ébresztőhangok tárháza helyett, inkább egy feladvány megoldásával készteti a ébredező embereket arra, hogy az ébresztő megszólalása után egy egyszerű lenyomás helyett, korán reggel egy feladattal kezdjük a napunkat és ezzel együtt elgondolkozzunk annak megoldásán. A módszerrel így kikerülhetjük azt az esetet, hogy esetleg visszaaludnánk.

A program indítása után egy kezdőképernyő fogad minket, ahol az aktuális dátumot, az időt, illetve az időjárást láthatjuk, a pillanatnyi hőmérséklettel és három napos előrejelzéssel. A főmenü alján egy fényerő állító sáv is helyezkedik, így alkalmazáson belül beállíthatjuk a megfelelő fényerőt. Ami fontos, hogy az alkalmazásnak mindig futnia kell az ébresztéshez, tehát nem zárhatjuk le a képernyőt és nem léphetünk ki az alkalmazásból, mert azzal együtt az ébresztés is elmarad. Helyezzük készülékünket egy dokkolóba vagy ágyunk közelébe, de a kijelző mindig világítson. Természetesen a fényerőt levehetjük, ha zavarna, vagy fejjel lefelé fordíthatjuk készülékünket.

Az ébresztés beállításához érintsük meg a harang ikont, majd a plusz jelre kattintva hozzáadhatunk egy ébresztést. Öt beállítási lehetőség fogad minket:

1. A cím. Ide tetszés szerint bármit megadhatunk, ez csupán a listában fog megjelenni.
2. Az ébresztés gyakorisága: Ez lehet napi, heti, kétheti, havi, kéthavi, negyedévi, fél évi, évi vagy például csak a munkanapokon.
3. A feladat csoport. Ez az a pont, ami az alkalmazás különlegességét adja. Itt négyféle opció tárul elénk. Elsőként választhatjuk az egyenlet megoldását, ami egy matematikai feladványt tár elénk, amire a választ az ébresztés kezdésekor kell megadnunk. Ha sikerült helyesen megválaszolnunk, akkor leállíthatjuk vagy ha még szeretnénk pár percet az ágyban lenni, akkor a szundi opcióval kitolhatjuk az ébresztést 1, 5, 10 vagy 15 perccel későbbre. Az egyenlet nehézségét beállíthatjuk könnyű, közepes vagy nehéz szintre. A második opció egy labirintus, amin keresztül az ujjunkkal kell végigvezetni a pontot és eljuttatni a célba. A harmadik választási lehetőség a pontok összekötése feladat, melyben a növekvő számokat követve kell összekötnünk a pontokat. Az utolsó opció pedig egy puzzle, ahol a különböző alakú puzzle darabokat kell a megfelelő helyre húznunk.
4. A zene/dallam kiválasztása. Itt lehetőségünk van akár az iTunes-ből is választanunk zenét.
5. Az ébresztési idő megadása.

Az alkalmazás már optimalizálva van az iPhone 5 készülékre, így fekete csík nélkül, teljes képernyőn élvezhetik a programot a legújabb generációs iPhone-nal rendelkező felhasználók. Az App Store-ban kétféle verzió érhető el az iSleepin alkalmazásból. Egy ingyenes, Lite, illetve egy korlátozott ideig 0,89 eurós bevezető áron elérhető Pro verzió.

A Lite verzió jóval kevesebb funkciót kapott meg, mint a fizetős változat. A Pro verzióval ellentétben, az ingyenes verzióban csak 1 ébresztést lehet beállítani, az ébresztési dallamot nem lehet megváltoztatni, illetve az iPod listánkból sem lehet zenét kiválasztani és jelenleg csak a matematikai feladvány érhető el, a puzzle, a labirintus és a pont összekötő csak a Pro verzió kiváltsága.

Artikel wurde nicht gefunden

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

7 hozzászólás

  1. peter - 2012.11.19. 18:43

    usa storeban eleg erdekesek a beszolasok…

  2. Blabla - 2012.11.19. 18:44

    Mért nem ingyenes :( !!?! :((((

  3. matyas - 2012.11.19. 20:04

    mi lett az oka annak h minden alkalmazas 0,79 rol 0,89 lett?
    az alkalmazas nem mukodik zarolt modban? ez nem tul utos megoldas?!

  4. Anonim - 2012.11.19. 21:41

    Srácok. Az iTunes minden alkalmazást letölt gépre is. Ennek a mappáját nem lehet módosítani? Telik a gépem, és rossz helyen :S

  5. Chris - 2012.11.20. 11:47

    Thanks for the great review – I think some people do not realise that the app must stay open to work correctly. If it is not open, it gives a notification based alarm (but you cant use your music, or play our snooze games) – trust me, keep it open its alot of fun and actually works! Chris.

  6. Chris - 2012.11.20. 14:36

    Köszönjük a nagy felülvizsgálat – Azt hiszem, néhány ember nem veszi észre, hogy az alkalmazás nyitva kell maradnia a megfelelő működéshez. Ha nincs nyitva, ez ad értesítést alapú riasztás (de nem lehet használni a zenét, vagy játszanak a szundítás játék) – Hidd el, tartsa nyitva a sok móka, és tényleg működik! Chris.

  7. MFeri - 2012.11.22. 18:20

    Chris! Köszönjük a fordítást. :)

Szólj hozzá Te is!