Összesen 3600 iPad minit loptak el egy targonca segítségével

NZsolt 2012.11.18. 16:30 Apple, iPad 0 db 939

Közel másfél millió dollár értékben loptak tabletet a JFK nemzetközi repülőtérről a héten. Az eset pikantériáját az adja, hogy a helyszín azonos az 1978-as „Nagymenők” (Good Fellas) című gengszterfilmben játszódó egyik rablással. A jelentések szerint a bűncselekmény elkövetéséhez egy CEVA ( a CEVA egy világszerte elismert szállítmányozással foglalkozó cég) feliratú teherautót használtak, ebbe pakolták a két raklapnyi táblagépet.

Azonnal felmerült a „belsős segítség” lehetősége, hiszen a tolvajok tudták, hogy mi az azonosítója az iPad-eket tartalmazó szállítmánynak. A lopást egy vacsorából éppen visszatérő munkás zavarta meg, a tolvajok pedig kereket oldottak, hátrahagyva még három raklapnyi tabletet. A különböző internetes források alatti kommentárokból kiderül: A JFK biztonsági szintje nem mondható a legjobbnak. (Egy kommentelő szerint a legnagyobb csoda, hogy még repülőgépet nem lopott onnan senki.)

A reptér az üzemeltetéshez – mint például a raktárak őrzése- több külsős céget is alkalmaz, de a kommentek szerint ezek a cégek minimálbért fizetnek a munkásoknak, így azok valóban motiváltak lehettek egy kis “extra” jövedelem megszerzésére a karácsonyi dömping előtt. A legutóbbi információk szerint a tolvajok még nem kerültek kézre, de a rendőrség nagy erővel nyomoz utánuk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

21 éves egyetemista, a technika messzebbi oldaláról. Kedveli az áram nélkül is működő dolgokat.

Szólj hozzá Te is!