Újabb részlet az Apple-szappanoperából: miért tért vissza Bob Mansfield?

NZsolt 2012.11.02. 12:13 Apple, Egyéb 0 db 601

Scott Forstall (iOS software Senior Vice President) kirúgásával egy időben az Apple csapata egy visszatérőt is üdvözölhet, méghozzá Bob Mansfield személyében. A cégben már veteránnak számító Masfield idén nyáron vonult nyugdíjba- hogy aztán nyolc héttel később visszatérjen. A TUAW szerint Mansfield nem magától döntött úgy, hogy alig két hónap után feladja a nyugdíjas életet – Tim Cook és egy zsíros fizetésemelés ígérete kellett ahhoz, hogy újra csatasorba álljon.

Mansfield az Apple egyik nagyágyújának számít, az elmúlt évtizedben szinte minden nagyobb hardware fejlesztést ő felügyelt.A kérdés az: vajon újbóli megjelenése csak a Forstall- féle botrányt hivatott lecsillapítani, vagy az Apple műhelyében valami hatalmas dobásra készülődnek? Egyiket sem zárhatjuk ki.

Egyrészt kifejezetten utálta Forstall-t, állítólag még arra sem volt hajlandó, hogy elmenjen azokra a meetingekre, amin ő is ott volt- kivéve, ha Tim Cook is megjelent az ülésen, tehát a hangulat szempontjából jót tesz a jelenléte. Ám a „tűzoltás” nem igényelne többet fél évnél, Mansfield viszont két évre szerződött Cook-kal, így jogosan feltételezhetjük, hogy akár egy nagyobb projekt is lóghat a levegőben. Bár Mansfield visszatéréséről korábban lehetett tudni, pontos feladatkört az átszervezésig nem kapott, így több mint valószínű, hogy Forstall kirúgása a levegőben lógott az Apple Maps előtt is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

21 éves egyetemista, a technika messzebbi oldaláról. Kedveli az áram nélkül is működő dolgokat.

Szólj hozzá Te is!