Az Apple kiterjesztette visszahívási programját bizonyos iMac gépekre

KeleMan 2012.10.14. 19:11 Apple, Mac 0 db 1 129

Az Apple a tegnapi napon kiterjesztette visszahívási programját azon iMac számítógépekre, melyeket 2009 októbere és 2011 júliusa között 1TB-os Seagate merevlemezekkel szerelt. Az Apple mindezt azután tette, hogy mindegyik a fenti időszakban forgalmazott 21,5″-es és 27″-es modellben szerelt winchestereknél tapasztalta a rendszerhibákat.

Az Apple ugyan ezen programját még 2011-ben indította el, de akkor még úgy nézett ki, hogy csak a 2011 májusa és 2011 júliusa közötti iMac gépeket érintette a merevlemez hibája. Az Apple természetesen az érintett készülékeknél teljesen díjmentesen cseréli a merevlemezeket. A visszahívási program eddig 2012 július 23-ig tartott, de az Apple ezt is kiterjesztette. Mostantól a tulajdonosok ezen számítógépeiket a vásárlástól számított 3 éven belül, de legkésőbb 2013 április 12-ig vihetik vissza az Apple számára javíttatásra.

A hiba egyébként a Seagate merevlemezek írási és olvasási képességeit érinti, melyek miatt a rendszer instabillá válhat. Az Apple először még 2007-ben találkozott ezen hibával, de akkor is 2 évbe telt, míg 2009-ben elindította az ezzel kapcsolatos első visszahívási programját.

Az Apple hivatalos oldalán további tájékoztatás olvasható, illetve itt lehet a gép sorozatszáma alapján ellenőrizni, hogy gépünk beletartozik-e a kérdéses időpontban gyártott készülékek sorába.

Apple iMac visszahívási program

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!