Mennyibe is kerül valóban az iPhone 5 fenntartása?

KeleMan 2012.10.11. 17:36 Apple, iPhone 7 hozzászólás 4 796

Egy remek infografikával rukkolt elő nemrég az Avalaunch Media. Megvizsgálták, hogy amennyiben az iPhone 5 készüléket választjuk életünk párjának, persze az elkövetkezendő 1-2 évben csupán, akkor mekkora várható összeggel kell számolnunk a fenntartása kapcsán. Azt ugye már tudjuk, hogy közel mennyibe is kerül az iPhone 5 készülék gyártása, valamint azt is, hogy az iPhone 5 Magyarországon a legdrágább. De vajon mekkora összeget kell áldozni a készülékre, amennyiben szeretnénk messzemenőkig kihasználni minden egyes előnyét.

Először is ott van ugye a készülék, melyet természetesen különböző kedvezményekkel és hűségidővel is beszerezhetünk, de ha csupán a szolgáltatófüggetlen modellek árát nézzük, akkor 209.890 Ft-tól akár 269.890 Ft-ot is fizethetünk érte, attól függően, hogy mekkora tárkapacitású modellre van szükségünk. Ha mégis a T-Mobile vagy a Vodafone árait nézzük, akkor természetesen a havidíjat is fizetni kell, de vegyük úgy, hogy ez irreleváns, hiszen azt általában fel is használjuk.

Az iPhone 5 hozott új Lightning csatlakozót is, melyhez ha szeretnénk a régebbi eszközeinket is használni, akkor szintén be kell ruházzunk. Hazánkban ezen 30 tűs átalakító újabb 8.990 Ft-ba kerül. És persze jöhet még egy a kocsiba is, plusz a különböző hosszabbítók, stb. Az új formából adódóan új védőtokokra is szükségünk van, melyeket ugyan már 1.500-2.000 forinttól is megvásárolhatunk, de ha mégis valamilyen prémium márkás és egyben igényes védőtokot vagy bumpert nézünk, úgy minimum 5-6.000 forintot kell rá szánjunk, míg az extrém tokok árai a csillagos eget verik.

És akkor még ott vannak az alkalmazások is, melyeket szintén szükséges megvásárolnunk, ha úgy érezzük, hogy olyannyira szép egy-egy ikon, hogy legszívesebben megnyalnánk azt. Éves szinten akár több száz dollárt is elkölthetünk az AppStore kínálatában. És akkor még azt sem szabad elfelejteni, hogy évente átlagosan 300 órát töltünk az iPhone készülékünk használatával.

Szerintünk persze összességében megfizethetetlen, hiszen az iPhone 5 használata egy élmény!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

7 hozzászólás

  1. Nagypaltomi - 2012.10.11. 18:27

    Szerintem ez elég nagy marhaság

    • KeleMan - 2012.10.11. 18:28

      Esetleg kifejtenéd bővebben… :)

  2. Anonim - 2012.10.11. 18:37

    Nah igen, én is úgy tervezem hogy a telefon megvásárlásán felül még egy 20-ast félreteszek, tokra, és appokra(1st time apple userként:D)

  3. Nándor Juhász - 2012.10.11. 20:10

    nekem mar lasan tobb mint 1 eva van meg az i4-em es meg vagyok vele elegedve , de sajnos oregszik es lassulgat , de az ios 6-al nem annyira de megis erzodik rajta:(
    nagyon szomoru lennek ha tonkre menne vagy valami baja esne hisz imadom es akarhol vagyok hasznalom ,zenet hallgatok , jatszok , vagy esetleg filmet nezek, amit bele tehettek volna az uj ios 6 -ba az setleg egy adobe flashpalyer , az lett volna a leg jobb

    minden esetre rengetegbe kerul a fentartasa az i5 nek … :\
    de ugy ahogy mondod KeleMan , egy elmeny hasznalni az ios eszkozoket
    ha netalan valami baja esne vagy ha elejtenem es be repedne a kepernyo ( a hatlap , azzal nincs semmi hisz azt konnyu le szedni) nagyon elkeseredett lennek hisz az egeszet szet kell szedni
    zaras kepp pedig alig varom hogy en is foghassak a kezembe egy i5-ot ;)

    • Fleshman - 2012.10.11. 21:43

      A flash a múlt, az iPhone a jövő felé halad, az androidokból is kivették a támogatásátmert egy hulladék az egész!
      De ha egyszer, nagyon szügség van valami flash tartalom lejátszására, akkor elindítom a Puffin nevű appot és problem solved.

      És fenntartani az i5-öt nem kerül semmibe, ahogy az új iPadem se… Zagyvaság ez a post, tipikus ameriaki “hír”

  4. chris - 2012.10.11. 20:11

    ezt a hülyeséget és akkor még finom voltam. ugyanezt meg lehetne csinálni az összes prémium telefonra és a szájízemtől függően hozhatnám ki hogy melyikre mekkora összeget hozok ki…

  5. Horváth Gyula - 2012.10.12. 06:13

    Fleshman! Köszönöm a segítséget a kis papagáj megoldotta a TANINFORM betöltési progeszomat .Még egyszer NAGY köszönet érte.

Szólj hozzá Te is!