Hamarosan össze lehet vonni az Apple ID-ket?

Helme 2012.10.02. 16:11 Apple, Egyéb 3 hozzászólás 2 893

Az Apple ID kérdése mindig is egy nagyon kényes téma volt. Nagyon sok felhasználó azt sem tudja, hogy mit lehet vele kezdeni. Pedig elengedhetetlen az i-készülékek normális használatához. Sokaknak azért nem sikerül a regisztráció, mert nem rendelkeznek bankkártyával. Pedig erre is van megoldás: kicsit cseles, de legalább létezik kiskapu. Ami azonban a valódi gondot okozza, az a több profil.

A legtöbb oldalnál mindenki egyetlen egy felhasználói fiókot hoz létre, hiszen minek több, semmi értelme. Azonban az Apple tökéletesen megoldotta, hogy a Store-ok nemzetek szerint legyenek megosztva. Bár egyfelől jó, – hiszen ezáltal pontosan tudjuk, hogy a magyar iPhone társadalom mit kedvel – másrészt eléggé szívás, hiszen a kínálat nem éppen ugyan az mindenhol. Éppen ezért van szükség többféle regisztrációra. Ráadásul nem említettük ekkor még a régi MobileMe-s külön regisztrációt, amit aztán leváltott az iCloud.

A legnagyobb probléma, hogy az Apple ID-ket egyszerűen nem lehet összevonni. Mivel a címed és a fizetési pénznem is más egy-egy régiós boltban, így eddig elképzelhetetlennek tűnt a felhasználói fiókok összefonódása. Elméletileg az Apple nagyjából egy éve dolgozik ezen probléma megoldásán, mert látják, hogy kifejezetten sok kellemetlenséget tud okozni. Hamarosan megoldással állhatnak elő, egyes hírek szerint a következő nagy iOS frissítéskor már élesedhet ez a funkció. Reméljük ez nem még egy plusz évet jelent.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

3 hozzászólás

  1. István - 2012.10.02. 19:24

    Ez jó lenne. Nekem amerikai accountom is van, szívesen összevonnám vele.

  2. peter - 2012.10.02. 22:03

    Ez elég érdekes lépés lenne, én jelenleg 4 különböző országi accountot használok, és ez nem véletlen…mivel az árak sem egységesek…

  3. Strucc007 - 2012.10.03. 00:23

    Kizárt h a zenekiadók ezt jó szemmel fogják nézni. Nem hiába találták ki az országonkénti korlátozásokat, amit én a mai napig utálok.

Szólj hozzá Te is!