Sötétedéskor hasonlították össze az iPhone 5 és 4S kameráját

Helme 2012.09.25. 18:26 Apple, iPhone 0 db 2 658

Azt már tudjuk, hogy az iPhone 5 mobilkészülék sokkal szebb-jobb videót készít, mint az iPhone 4S. Bár a profik még mindig tükörreflexes nagy gépekkel dolgoznak, az okostelefonok is egyre szebb képeket készítenek. Akiket nem igazán érdekel komoly szinten a fotózás, azoknak ez a minőség is tökéletes lehet. Ráadásul különböző programok segítségével hihetetlenül szép alkotásokat tudunk produkálni. Az egyetlen probléma, hogy rossz fényviszonyok között meredek módon eshet az elkészített képek kvalitása.

Austin Mann egy nagyon népszerű fotós, aki főként utazós képeket szokott készíteni. Övé a Trek blog, mely itthon annyira nem ismert, de külföldön több tízezren oassáklv. Az elmúlt napokban Izlandon járt és lőtt néhány képet. De nem a szokványos módon. Össze akarta ugyanis hasonlítani az iPhone 4S és az 5 kameráját. Az érdekesség, hogy mindezt kevés fényben.

Az alábbi képeken jól látszódik, hogy meglehetősen kisebb a zaj azokon a felvételeken, ahol Austin az iPhone 5-öt használta. Bár nem tűnik olyan jónak, mint a Nokia Lumia 920-é, ezt egyértelműen akkor lehet kijelenteni, ha valóban egymásnak eresztik a két készüléket. Mindenesetre ez igazán meggyőző.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!