A svájci vasutak nem kér pénzt az Apple-től az óralopás miatt

Helme 2012.09.25. 20:45 Apple, Egyéb 2 hozzászólás 1 111

Arról már beszámoltunk, hogy az Apple nagy valószínűséggel szó nélkül lekoppintotta a Svájci Szövetségi Vasutak levédett óra dizájnját. Az eddigi hírek szerint az állami cég perre akart menni, de most változik a helyzet: nem biztos, hogy pénzt szeretnének látni a jogbitorlásból. Mindenesetre találkozni kívánnak az Apple képviselőivel.

Több nemzetközi hírportál úgy tudja, hogy az Apple kész tárgyalni a svájci céggel, így legkésőbb a jövő hét végéig leülnek elbeszélgetni. Ezzel az almás vállalat nagyjából beismerte a lopás tényét, ami kicsit kellemetlen, de ha jól alakulnak a dolgok, akkor egész könnyedén megúszhatják a dolgot.

A Svájci Szövetségi Vasutak ugyanis kijelentette: nagyon büszkék arra, hogy az Apple ezt az órát választotta a hivatalos iOS6-ba, így legalább sokan megismerhették azt. Éppen ezért, akár elállhatnak a pénzbeli követeléstől is egy sikeres találkozót követően.

Az órát egyébként az 1940-es években tervezte Hans Hilfiker, amit az állami cég gyorsan levédetett, hiszen ez lett mára az egyik jelképük. Így ezzel a várható lépéssel az egész cég presztízsét fogják emelni. Persze ebben az országban nem igazán van szükség a pénzre az államnak. Vajon miért…?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

2 hozzászólás

  1. MrC - 2012.09.26. 00:51

    A svájci vasutak részéről rendkívül szimpatikus ez a fajta magatartás. Ideje volna, ha az Apple főhadiszállásán is vissza vennének a nagyfejűségükből, mert az visszataszító.
    Pláne azért, mert Sam-ék nem azt lopták el ami miatt bárkit is hosszabb távon Android őrülté tehetnek!!!

  2. Peti - 2012.09.26. 15:15

    Számomra az jött le ebből a dologból, hogy ez csak egy rejtett reklám a Mondeine svájci cégnek hogy felfigyeljenek rájuk, ugyanis pont a minap nyomtak szószerint a kezembe egy rogers szaküzletben egy Mondeine óra katalógust. Érdekes nem? :)

Szólj hozzá Te is!