Törésteszt – Apple iPhone 5 Vs. Samsung Galaxy SIII

KeleMan 2012.09.22. 11:23 Apple, iPhone 5 hozzászólás 7 147

Megérkezett az első törésteszt, melyben az Android operációs rendszert futtató egyik legjobb telefont, a Samsung által készített Galaxy SIII-at és a mai napon debütált új Apple iPhone 5 eszközt küldik a ringbe az Android Authority készítői. A tesztben 3 különböző törésre alkalmas helyzetet vizsgálnak, mely az alkotók állítása szerint a leggyakrabban fordulhat elő a felhasználóknál.

Az első tesztnél a nadrág zsebéből való kihúzást imitálják, aztán megnézik a mellmagasságból való leejtést, végül pedig a fül magasságából való esést is megcsodálhatjuk. Mit is tehetnénk ehhez hozz? Érdekes és egyben elgondolkodtató, hogy az iPhone 5 készülék fém háza ilyen kis eséstől is képes ennyire eldeformálódni. Mi csak azt ajánlhatjuk, hogy vegyetek hozzá bumpert vagy valamilyen védőtokot.

Időközben az iFixYouri és a 9to5Mac is készített közösen egy törés és tartóssági tesztet, melyben ismét csak kiderül mennyire is állja a gyűrődést az iPhone 5. A szakemberek szerint ez az az iPhone, ami a legjobban kiállja a különböző töréseket és a legjobban teljesít az előző modellekhez képest. Hozzátették, hogy ez az eddigi legtartósabb iPhone készülék, amivel találkoztak. Bár igaz, hogy ez egészen addig volt helyes állítás, amíg egyszer a készülék közel két méteres magasságból a kijelzőjére esett. Ott ugyanis keményen betört a kijelzője.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

5 hozzászólás

  1. Anonim - 2012.09.22. 11:44

    Hallod az ilyen kínzás nézni. Olyan mint a Fűrész.

  2. Arabka - 2012.09.22. 13:19

    Bocsi más téma . Van egy kis problemám ezzel az új szoftverrel mióta letöltöttem nem tudok fogadni emailt azt mondja hogy imap@gmail.com szerver nem válaszol vagy mi. Megnéztem a beállításokban de ott is minden rendben van akkor meg mi a f….sz van vele. Az mellékes hogy amikor ékezetesre akarom húzni a magánhangzót megakad vagy 2 másodpercre a felugró sor.

  3. Jim - 2012.09.22. 13:54

    Arabka – írd be a bállításokban újra a jelszót a gmail fiókodhoz. Elvileg mennie kell, nálam simán működik, semmi gond vele…

  4. llaszlo - 2012.09.23. 03:13

    Nekem úgy tűnik, hogy akkor törik be a kijelző amikor földhöz vágja. A legutolsó “ejtés” nem sima ejtés hanem lendületből földhöz vágás.

  5. K.Ákos - 2012.09.25. 21:13

    Arra lennék kíváncsi,hogy bármelyik samsung telefon kibírná e 1 napig egy tóban..mert egyik haveromnak az iPhone 4 így járt,beleejtette a tóba és másnap nagynehezen kiszedte és azóta is hibátlanul műküdik…:) (másfél éve történt)

Szólj hozzá Te is!