Újabb botrány lehet: kopik a fekete iPhone 5

Helme 2012.09.22. 14:11 Apple, iPhone 56 hozzászólás 15 141

Még csak most jelent meg hivatalosan az iPhone 5, de máris televan a nemzetközi sajtó és a fórum azokkal az esetekkel, melyek azt állítják: ismételten gáz van az Apple telefonjával. Elég csak visszagondolni az iPhone 4-re, illetve a 4S-re, ezeknél sem volt valami fényes a rajt. Ki akar venni olyan telefont, ami 10 perc után szétkarcolódhat?

Általában napi szinten átfutjuk Handrás blogját: ha éppen az olvasói nem transzformálódnak  troll üzemmódba, akkor elég érdekes kis beszélgetések szoktak kialakulni. Ilyenkor érdemes akár mind a 200-250 kommentet elolvasni. Tegnap is ez történt, egy igen tanulságos eszmecserét láthattunk – bár nem feltétlen ehhez a cikkhez tartoznak a hozzászólások. Ami érdekes, hogy belinkelték a Macrumors egyik írását, melyben azt lehet olvasni, hogy nagyon durván karcolódik az iPhone 5.

Bár a cikkben kiemelik, hogy szándékosan sértették SIM kártyával és pénzérmével az új telefont, kicsit sokkoló látvány fogadott (nem csak) bennünket. Az iFixit hasonló eredményekről számolt be. A külföldi fórumozók őrjöngenek, de megoszlik tőlünk nyugatabbra is vélemény.

Egyesek úgy gondolják, hogy ez nem mindegyik készüléknél van így, mások pedig azt tartják:  csupán egy tudatos médiahiszti, mert már unalmas a sárga kijelzős történet. Persze szép számmal akadnak olyanok is, akik az Apple mélyrepüléséről beszélnek. És sajnos van benne valami.

Régen azért szerettük az almás termékeket mert alig volt pár embernek. Mielőtt valaki félreértené, ez nem a sznobizmusról szól. De minél kevesebbet kell valamiből gyártani, annál nagyobb figyelmet fognak fordítani az elkészítésére. Mióta minden második ember iPhone-t lobogtat, illetve ciki bemenni az egyetemre MacbookPro nélkül, néha kicsit eltűnődünk: tényleg ennyire jó, hogy az Apple ekkora világcég lett? Az árak még mindig az egekben vannak, de a minőség rohamosan esik.

A magyar felhasználók reakciói hasonlóak a külföldiekével. Van aki azért van kiakadva, mert az elvetemült design miatt kell bűnhődnie a felhasználóknak. Többen úgy gondolják, hogy a színezett műanyag hátlapnál nincsen hatásosabb, bár az igazán gagyi hatást váltana ki az iPhone 5 esetében.

Mégis egyértelműen az a kép bontakozik ki, hogy az emberek így inkább fehér iPhone 5-öt szeretnének vásárolni. Ugyanis arról még nem érkeztek ennyire meredek képek. Bár a Macrumors fórumába beírták a tökéletes megoldást: black marker! Azért néha zseniális, hogy az “Apple-s társadalom” milyen könnyedén tud magán nevetni.

Talán Gege fogalmazta meg a legjobban Handrás blogján a felmerült problémát:

Mit tegyen most egy megrögzött iPhone tulaj? Legyek olyan elvakult hülye, aki tudva a hibákról mosolyogva kiad 200 ezret egy telefonra, ami kibontás után a szabad levegőn elkezd kopni? Nevetséges.”

Nagyon várjuk, hogy itt legyen és mi is megtekinthessük őket, mert tényleg kezd elég aggasztó lenni, ráadásul más hibák is felmerültek az iPhone 5 készülékeknél. Már csak kevesebb, mint egy hét…

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

56 hozzászólás

  1. Attila - 2012.09.22. 14:22

    Még hogy a Samsung Galaxy S3 készült szar anyagból.. :))

  2. Robi - 2012.09.22. 14:23

    Ez hatalmas FAIL ! ilyet még a samsung se adna ki, mi van veled Apple??…..

    • Bence - 2012.09.22. 15:00

      Nem csoda, 200 milliót kell pár hónap alatt legyártaniuk a nagy érdeklődés miatt. Ha meg ellenállóbb anyagot használnának, akkor vastagabb és nehezebb lenne a telefon, és nem lenne akkora árrésük rajta… Mondjuk pénzérmével senki nem fogja karcolgatni, de ha már a műanyag SIM kártyától is ilyen lesz, akkor “bugyi” nélkül én se merném zsebbe tenni.

  3. Pintyő - 2012.09.22. 14:27

    Ez oké, de nem így használod a mindennapokba, Én mondjuk biztos nem fogom egy helyre tenni a kulcsot v bármit az iPhonenal :D Nálam ien gond nem lesz, na meg vigyázni kell rá mint mindenre, :) Persze azért a 4nek jobb az üvege h nem karcolodik de Én ettől se félek.

  4. balazs719 - 2012.09.22. 14:42

    Sziasztok!
    Bocsi hogy ezt itt kérdezem,de lehetett valaha vagy talán most is iphone-t kapni, az istyle-ban vagy a kingstar-ban?

  5. Ádám - 2012.09.22. 14:47

    Milyen hibák vannak még nála, mert én ezekről tudok:
    – Svájci óra lopása
    – Szar térkép
    – Karcolódás

  6. Bence - 2012.09.22. 14:57

    Jól jönne most a cserélhető műanyag (illetve akár fém vagy bőr!!) hátlap 4 dollárért, mi? :-)

  7. kareeka - 2012.09.22. 14:59

    najó, ez a cikk (már bocs, de) egy sz.r. vagy valami divat-ájfónos írta, vagy nem tudom.

    “Régen azért szerettük az almás termékeket mert alig volt pár embernek.” nem, szarok rá, hogy kinek van, kinek nincs, azért szerettem, mert egyszerűen JÓK. ha holnap mindenki elkezdene egy vadiúj hamburgert enni, ami tényleg finom, akkor is enném, mert finom…

    “de a minőség rohamosan esik.” mégis miről beszélsz?! mi az hogy esik a minőség? mert megkarcolódik a hátulja? ha igaz is a flém (4-nél se volt akkora baj az antennagate, meg a 4S se merült jobban, csak kellett a hype), akkor sem mondanám, hogy rohamosan esik a minőség.. semmi más minőségromlást nem tapasztalok.

    egyszerűen arról van szó, hogy mindenki magának akarja a figyelmet az új iphone-nal kapcsolatban, mindenki kíváncsi, stb…

    • Helme - 2012.09.22. 15:31

      Látom neked is megy a szövegből kiragadás. Mintha nem az azt követő három mondatban lenne megmagyarázva az indok.

      A luxuskocsik is azért kurvajók mert kevés készül belőlük: több idő és figyelem van arra, hogy elkészítsenek egy darabot. Ha annyit szarnának belőle mint a Suzukiból, akkor egy idő után a tömegtermelés hatására romlana.

      Nem romlik a minőség? Gondolom akkor neked is volt az első generációs iPhone-ból. Hasonlítsd már össze az ottani problémákat és azokat, ami mondjuk a 3G-nél és a 3GS-nél jöttek (egy év után szétreped a hátulja).

      Vagy az iPhone 4-nél (nekem személy szerint három telefont cseréltek, szenzorhiba, térerő halál), illetve 4S-nél (ott a sárga kijelzők voltak gyönyörűek). Pluszban ezek szerint nem olvasod a külföldi fórumokat (pár órán belül itt is lesz róla cikk), hogy az iPhone 5 kijelzőivel is gond van a kopás mellett. És akkor nem beszéltem az iPadről és a Macről.

      • Fleshman - 2012.09.22. 20:18

        Kareeka: +1

        Egyáltalán nem romlik a minőség.
        1st iPhone: fém hátlap ami napok alatt szanaszét karcolódott(de nem törik)
        iPhone 3G/3Gs: műanyag hátlap amin kevésbé karcolódik, viszont kopik és töredezik.
        Ezek mindig is voltak és lesznek, mert az iPhone sose volt egy limitált termék és nem is rendelésre megy, ha olyat akarsz akkor vegyél egy gagyi Vertut, vagy a többi semmit se tudó, de indokolatlanul drága divattelefonból.

        • Helme - 2012.09.22. 20:31

          Fém hátlap napok alatt karcolódott szanaszét? LOL. Amúgy elég meredek úgy érvelni, hogy a 3G(S)-nél abbahagyod. Akkor mi a helyzet az iPhone 4 esetén a 4S esetén és az iPhone 5-nél? Illetve, hogyan lehet, hogy a fehér Macbook utolsó széria végigrepedt egy év után? ;) Mi ez, ha nem minőségbeli romlás?

          • Fleshman - 2012.09.22. 21:43

            Müanyag, úgy hívják. Simán rossz koncepció, nem hiába váltott át róla az Apple.
            Attól még hogy nekem a műanyag iPhone volt, folyamatosan körbe voltam véve iPhone 4-4s-es és iPod Touch 4-el, ami a vásárlástól számított első héten már karcos volt. Sajnos az ilyen és kész, ellenben az iPad és a Macbook féle unibody hihetetlen ellenálló a karokkal szemben. (szted meg a macbook és az iPad is romlik, amikor pont hogy mind a kettő rohadt ellenálló lett).

    • Dávid - 2013.08.07. 00:02

      Már bocs de a merülés a 4/4s-nél jogos volt.. mert brutál gyorsan merültek, ami ennyi pénzért idegesítő… volt nekem is és sajnos azt tapasztaltam, hogy óránként rohamosan volt, hogy több 10% merült az aksiból, szinte 0 használat mellett… az 5-re is úgy kell vigyázni, hogy még a széltől is védeni kell, nehogy megkarcolódjon.. jobb ha az ember pamut kesztyűbe használja… és ez azért egy 200ezres telefonnál elfogadhatatlan. Azt gondolná az ember hogy 200ezerért hiper technikát kap, különleges borítással, erre egy tele hibákkal legyártott érzékeny valamit kapsz, mindegyiknek van valami szoftverhibája, merülési gondja, karcolódási gondja stb stb… Volt idő mikor az Apple tényleg különleges volt, de mára tényleg érezhető az elgagyisodás… ami az árban viszont nem mutatkozik meg, mert még mindig irreálisan drágák az apple cuccok. Nincs annyival jobb egy apple eszköz, hogy 3-4X áron vegyük meg mint más gyártó dolgait. Az OSX-től eddig el voltam ájulva, de az utóbbi időben egyre több baki van a rendszerbe… Gondolom tényleg a tömeggyártás miatt is lehet, hogy már fele annyira se figyelnek oda mit adnak ki a kezükből a gyárban…A tény viszont tény, az Apple leszállóágban van, mert egyre silányabb a cucc… de nem is ezzel van a legnagyobb probléma, hanem tényleg azzal, hogy az árakon meg nem változtatnak, hiába a rendszeres negatív visszajelzés! Ha olcsóbb lenne, nem lenne ekkora a felháborodás, de mint mondtam ennyi pénzért az ember JOGOSAN várja el, hogy tökéletes dolgot vegyen a kezébe. Hisz az ár, van hogy meghaladja egy munkás ember fizetését. (jócskán)

  8. Fleshman - 2012.09.22. 15:08

    Nah, ebből is nagy ingyen hátlap és bumper osztás lesz…
    De kajak jobban karcolódik mint a régi műanyag 3G-3Gs, ez azért gáz :/

    Ettől függetlenül váltok, mert az öreg 3G már nem sokra jó

  9. Barney - 2012.09.22. 15:25

    Sztem ez egy baromság!
    Első dolgom lesz amúgy is fóliát tenni előre-hátulra!
    Egyébként sem szoktam a jobb zsebembe mást tenni a szifonon
    kívül.Mindig nagyon vigyázok a dolgaimra és úgy vagyok vele,
    hogy egyszer még meg kell váljak tőle.
    Ki az a barom aki direkt elkezdi karcolgatni a 200e-es telefont?
    Jóhogy nem minjárt légkalapáccsal esnek neki…

  10. Csoki - 2012.09.22. 16:19

    Jó volttál Barney!!!:)))) ..oszt mindenki bekaphatja! Akinek nem tetszik az új iPhon5 az minek fitymálja! Úgy se vesz. Ne is legyen neki. Vegyen 6210-es Nokiát..!:)

  11. Ács Ferenc - 2012.09.22. 16:28

    Barney az oldalára nem tudsz fóliát tenni.
    Ott fogdodod folyamatosan.
    Ha ott elkezd kopni nagyon randa lesz.
    Nem értem miért kellett színezni az alumíniumot.
    Simán hagyni kellett volna természetes színében.

  12. Selfor - 2012.09.22. 17:05

    Bocsi a kérdésért, de a kép illusztràció vagy ez az iPhone 5 akar lenni?!

  13. Selfor - 2012.09.22. 17:17

    Csak mert, hogy ugye az új IPhone 5 oldala sokkal sötétebb – persze nem volt még a kezemben, de a képek alapján -.

  14. iMike - 2012.09.22. 17:23

    Valószínűleg minden ép elméjű normális ember nem fog direktbe nekiesni karcolni a telefon hátlapját amíg úgy nem fog kinézni mint egy 3 éves által összekarcolt szappandarab…

    Ez csak a véletlenek alapján következtethető ki,a mindennapi használat esetén hogy mennyire karcolódik! igazán! Egyébként, ha már van egy 200 ezres telefonom, akkor szerintem illik rá venni egy vacak fóliát, vagy egy tokot! Nem a hátlapjába fogok gyönyörködni, ha használom. Csak egy ideig, míg lesokkol, hogy van egy a kezemben…

  15. Timo - 2012.09.22. 18:03

    Hat nem tudom. Sokan azert vigyaznak az Apple cuccaikra. Bar a bt keyboardom hibas es a szakszerviz sem csereli ki mert ugy gondoljak, hogy az nem hiba ha nem vilagit a caps lock. Nem lenne gond csak sokszor ha fontos jelszot irok be es csak csillagokat mutata akkor gaz.

  16. Pete - 2012.09.22. 18:09

    KeleMan, tudom, hogy te se tudhattad, de most is megkérdezem, hogy mi értelme van ennek a hátlapnak? :)

    • KeleMan - 2012.09.22. 18:38

      2 oka lehet.
      1. Ha túl hosszú az üveglap, jobban törhet.
      2. Ha a hátlapon is üveglap lenne, nem lenne 7,6 mm vékony!
      3. Ja, csak kettő volt szerintem.

      • Pete - 2012.09.26. 16:54

        Szerintem mindig megtalálod a választ! Köszi :)

  17. Picikét bocsánat - 2012.09.22. 18:34

    Uraim,
    Ez sajnos igen aggasztó.
    Az alma nemsokára le esik a fáról, szétrohadva tele kukacokkal.
    Régebben a minőséget ma már inkább csak negatív élményket okoz.
    Valljuk be őszintén az ios6 szar lett:-(( és az iphone 5 is.
    Gondoljatok csak bele csináltak egy 2szer olyan gyors telefont egy 2szer olyan lassú operaciós rendszerhez.
    Pontosan ott tart ahol az iphone 4s at 5.1es rendszerrel.
    Csakhogy azok már el vannak adva. Igy nem lehet ujra pénzt keresni.
    Igazi közröhely pèldàul 2 program amit jó drágán megvettem.
    Az imovie és az iphoto.
    Kérdezem én az összes elmebeteget aki ezt íra, hogy mi a jó francért kell nekem egy operációs tendszert updatelnem ahhoz, hogy két programot tudjak használni!
    Egy csomó program frissült az ios6 miatt, de ez a két fos nem engedi telepíteni magát!
    Aki használja ezeket az tudja…és sajnos szívni is fog vele!
    Mondom sajna rohad az alma…
    Ez már nem a minöségröl hanem a lehuzásról szól.
    Iphone 4s en és ipad3-asom van, de a legrövudebb uton váltok.
    Sajnálom, hogy ezt kellet írnom. Egészen egyszerüen ez a tapasztalat.
    Rossz.

    • Fleshman - 2012.09.23. 10:30

      Nah, úgy látszik még is csak van értelme a negatív reklámnak…

  18. marpad - 2012.09.22. 19:19

    Most őszintén, ki az aki így bánik egy ennyire drága telefonnal? Én eleve nem teszem kulcsok közé a telefonom… Sőt! Abban a zsebemben, amiben a telefon van, nincs semmi más…

    De idővel minden anyag sérül, aki félti vegyen rá tokot!

  19. Dominik - 2012.09.22. 19:36

    Egyébként teljesen így van, nyilván egy épelméjű ember védeni fogja ezt a készülékét. Az pedig baromság, ha jól tudom, hogy a fehér is kopik. Az Apple hivatalos lapján van kiírva, hogy fehér/ezést színű. A fehér az ugye nem kopik le ebben az esetben, mert az üveg lap alatt van, az ezüst szín pedig maga az alumínium színe, ami nem kopik le értelemszerűen, olyan fémből van véleményem szerint, mint az iPad mondjuk, így a fehér/ezüst variáns esetében nem kell aggódni. A feketére pedig fokozottan kell vigyázni, mást nem lehet tenni.

    • Picikét bocsánat - 2012.09.22. 19:52

      Venni kell egy NOKIA 2110-est.

      • Dominik - 2012.09.22. 19:55

        :D Hát jah, csak azért a kettőt nem lehet egy lapon említeni ;)

  20. Márk - 2012.09.22. 20:04

    Sziasztok.
    Sajnos ezt a hibát – hogy kopik a fekete iPhone 5 – én is meg tudok erősíteni. Az enyém egyik szélén is 2 helyen lepattant a festék! Akár fotókkal is meg tudom erősíteni. A döbbenet az, hogy nem esett le, nem raktam aprópénz mellé… sőt, kifejezetten erősen vigyáztam rá!
    Nem tudom, hogy mi a szösz legyen…

    M.

  21. Márk - 2012.09.22. 20:07

    Annyit tennék hozzá a fenti kommentekhez, hogy az iPhone-on elég nehéz lenne hátlapot cserélni, ugyanis unibody ház az egész… nincs rajta hátlap, hanem az az egész telefon váza!

    És tényleg óvatos voltam vele végig, de a fényes fekete peremen 2 helyen kivilágít már az ezüst alumínium! :-S

    • Dominik - 2012.09.22. 20:39

      Úúú, szegény…. :S Nagyon sajnálom, durva lehet, hogy ilyen hamar már ez a gond… :/ Én fehérben rendeltem meg, szerinted ott ilyen probléma nincsen nagyon? Mert hiszen nem színezik, hanem természetesen hagyják az alumíniumot…tudtommal.

    • Lvgaben - 2012.09.22. 20:59

      Ne aggodj, nekem a feher van, es az aluminium ugyan olyan konnyen karcolodik. Vigyaztam ra, de az alu krom csik az oldalan mar meg van karcolva… Par honap utan mindenkinek egyedi gravirozott teloja lesz ;P
      Tokot soha nem hasznaltam mert szamomra nehezkesebb a hasznalata, es unforito is, de most el kell gondolkodnom… A hatlap caerere biztos lesz megoldas, de biztos dragabb lesz mint a 4nel…

      • Dominik - 2012.09.22. 21:02

        Ja értem… : / De a karctól nem lesz alatta más színe, nem? Szóval nincsen az a gond, mint a feketénél, hogy alatta megváltozik a szín, szóval nem kopik le ugye?

        iPhone 4-ek is tudtak ám szépen kinézni, viszont én úgy vigyáztam rá, mint a szemem fényére, és a 2 éves masszív használatom alatt egy karc SEM volt rajta.

        • Lvgaben - 2012.09.22. 21:29

          Szerencsere mas szine nem lesz, mivel fenyezetlen aluminium. Es kopni sem kopik egyenlore semmi. Karcmentesen vettem, most is csak egy nagyon pici van az slu elen… Az aluminium ele nagyon erzekeny pontja, konnyen meg lehet utni… Kb mintha egy tojas lenne a zsebedben, vagy a kezedben ;) kijelzo problema nem volt, viszont amikor rendezgedtem az ikonokat, egyszeruen ujrainditotta magat, de az egesz muvelet 5-6mp ig tartott, es amit addig atrendeztem nem mentette el es kezdhettem elolrol…;) a terkep… A 3ds nagyvarosok gyonyoruek, gyors a betoltes, nekem hibatlan, pl: egy epitkezesen a kiasott epulet alapot a mar benne levo vasbetonoszolppal egyutt 3dben jeleniti meg, ez nalam 5*os! Viszont a ‘videk’ hegyiutak, hidak stb, hat kozel srm tokeletes… De ezek softveres dolgok, ki fogjak javitani. A nagyobb kepernyo kiraly, erezni h vekonyabb, es konnyebb…

          • Dominik - 2012.09.23. 07:43

            Értem, szuper köszi, most azért egy kicsit megnyugodtan : )

      • Dominik - 2012.09.22. 21:05

        Egyébként más jellegű, pl. kijelző hibát, vagy ilyesmit nem tapasztaltál? Illetve origináltan azért nem volt rajta sehol karc, ugye?

  22. Farr Vince - 2012.09.22. 21:15

    Nagy szart, FAKE a video!
    Nem karcolodhat ennyire!

  23. Picikét bocsánat - 2012.09.22. 22:35

    Most, hogy itt olvasom a sok írást rájöttem valamire.
    Venni kell az új telefon mellé egy festő készletet is..
    Vagy nem is…
    Egy finom vasreszelő és egy jó csiszoló papír végül is csodát tehet..
    Azt hiszem, egy jó iPhone 4s, már most többet érhet lassan mint egy új ifos5..
    Na ez a durva….

  24. Márk - 2012.09.23. 00:35

    Van egy eladó, bontott iPhone 5-öm. 1 napos. :-)

    • Dominik - 2012.09.23. 10:28

      Fehér vagy fekete változat?

      • Márk - 2012.09.23. 11:21

        fekete :-)

        • Lvgaben - 2012.09.23. 11:39

          Felete, de idovel ezust ;D

          • Márk - 2012.09.23. 12:31

            Ettől félek én is. XD

        • Dominik - 2012.09.23. 11:46

          Értem, köszi a választ! : ) A fehér érdekelt volna, gondoltam hamarabb hozzá jutok, mert a T-Mobile ugye csak pénteken szállítja ki…

          • Márk - 2012.09.23. 12:31

            A fehéreimet eladtam… talán túl korán. :-)
            Viszont jó pénzt sikerült kapni értük. (hoztunk 2 fehéret és 2 feketét)
            Egyébként gyönyörű, lenyűgöző telefon. Csodálatosan néz ki mind feketében, mind fehérben – csak a fehér talán kicsit csajos… :-S
            Iszonyat gyors és megfogó.
            Az akku, ami meglep, igen gyorsan merül sajnos. :-(

    • SinterVagy - 2012.09.23. 19:30

      Mennyiért is szeretnél megszabadulni attól a karcolódó 5östől?:P

  25. zoltan01 - 2012.09.23. 10:23

    Lesz az még nálad több napos is.

  26. sz.mark - 2012.09.23. 22:13

    MÉG MINDIG AZ APPLE A LEGJOBB!!! Ettől még nem fogják lerakni az iphone-t, se semmilyen apple terméket, a maps-et meg még frissítik! És amúgy is nem hiszem hogy valaki ha vesz egy iphone-t direkt, mint a fent látható videón így fogja karcolni. Szinte minden embernek van apple árucikke, és külföldön nem is bírnak nélküle élni az emberek, az almának soha nem lesz vége, és biztosan folyamatosan javítják a hibákat, és ugy adják ki következő termékeiket.

  27. Lerobi - 2012.09.24. 06:20

    Lejàrató kampànyról még nem hallott senki !?
    Tökéletest meg még senki nem gyártott .

  28. Placcy - 2012.09.24. 11:20

    Vazze a 2 dollárossal karcolta meg?! Így 2 dolcsival kevesebbet ér…
    Ha hülye?

  29. Ironman123 - 2012.09.26. 19:44

    Nagy apple fan vagyok, de ez a fekete “fényezés” már most kikerget a világból… Egy tokot nem lehet rátenni amit 10 perce vettem a starkingben mert ahol pattintanád rá, ott azonnal szedi le a festéket… Erősen gondolkodom rajta hogy visszavitetem londonban és kivárok egy fehéret amire megint lesz, még a mikrokarc nem lenne gond de a festék lepattogása erősen idegesít.

  30. Edit - 2012.10.19. 09:24

    Sziasztok!Feher,kartyafuggetlen Iphone 4-et keresek megkimelt allapotban.Edit

  31. AppleBoy - 2012.11.01. 12:06

    Istenem ennyi idióta embert akik bele vannak buzúlva az almába. Oké igazatok van vigyázni kell rá. Na de most egy 200K-s fölötti készüléknél a LEGNAGYOBB cégnél ilyen előfordulhat?? Persze hisz a sok idiótára rá kell sózni a szart (gyengébbek megértsék: olcsón megcsinálni jó drágán eladni). a videót se értették meg sokan. nem az a lényege hogy ess neki a telefonodnak… csak a strapabírást illusztrálták. Ami egyenlő a 0-val. rinyálni tud mindegyik h ez meg az milyen szar. Akinek tellik egy kibaszott túlgyártott Almás szarra, annak teljen már egy 10K-s Zagg fóliára és akkor nincs rinyálás h karcolódik meg vegyetek egy temperát amivel potóljátok a fekete szint mert ha odaadom egy 5éves gyereknek jobban megcsinálja mint ez a HATALMAS cég. ha egy kibaszott TVre rátennék az alma logót már 2x annyit fizetnétek érte.. holott semmivel se tud többet vetélytársainál. Volt olyan ÁJFÖN amibe ne lett volna “széria” hiba?? 1 tökéletes szériát nem tudtak legyártani. Nemhogy tökéleteset… mert olyan nincs… hanem ami elfogadható. vajon a sok ember mért adja el az iphone-t megvásárlás után 1-2-3 héttel?? gondolom nagyon megfogta őket… igen majd jön megint h kicserélik a kopott telefonokat vagy betömik a szátokat egy ingyen hátlappal azt kussba maradtok. Sok magyar ember 3-4 hónap alatt keresi meg az árát nemhogy ilyen szarra költsön.
    Ja és a minőségromlással én se értek egyet. Ez soha nem volt minőségi telefon tehát a minősége se tud romlani:D
    Egy SIII tulaj.

  32. markdaavid - 2013.12.24. 23:28

    http://24.media.tumblr.com/tumblr_lzvbbqYSHf1qz6684o1_400.jpg

    szerintem régen baj van, ha nem tisztázzuk le az adott tárgy funkcióját.

    használati tárgyról van szó, nem dísztárgyról.

    valószínűsíthető, hogy max 4-5 év egy iphone élettartama, az esetelk 90%-ban gazdát cserél a készülék az első év után.

    olyan tárgyról beszélünk, ami napi használatban van, mint ilyen, folyamatosan ki van téve a tulajt érő, vagy a tulaj által előidézett hatásoknak. ennek köszönhetően természetes, hogy amortizálódik.

    a rendeltetésszerű használat melleti természetes amortizáció, egyáltalán nem csúnya, egészségesfolyamat, hiszen ez a tárgy nem az örökkévalóságnak készült, hanem nekünk, embereknek, pár évre.

    a fenti linken egy olyan példa található, ami véleményem szerint jól példázza azt, amikor a technológia az ember alárendeltje és nem fordítva.

Szólj hozzá Te is!