Németországban az Apple pert vesztett a Samsunggal szemben

Helme 2012.09.21. 19:39 Apple, iPhone 0 db 1 254

A mannheimi regionális bíróság döntése szerint a Samsung nem sértette meg az Apple érintő képernyős technológiai funkciókkal kapcsolatos szabadalmait – tájékoztatta pénteken a Bloomberg hírügynökséget emailben Jason Kim, a Samsung szöuli szóvivője. A döntést a mannheimi bíróság szóvivője is megerősítette. Az Apple londoni szóvivője nem kommentálta a bírósági döntést.

A Samsung és az Apple váltakozva nyerik és veszítik a négy kontinensen egymás ellen indított szabadalmi pereket, amióta a kaliforniai cég termékei “szolgai lemásolásával” vádolta meg a dél-koreai vállalatot. A két vállalat annak ellenére folytatja az ádáz dominanciaharcot a Bloomberg által 219 milliárd dollárosra becsült globális okostelefon-piac birtoklásáért, hogy az Apple változatlanul a Samsung legnagyobb ügyfelének számít. A Bloomberg hírügynökség számításai szerint a Samsung bevételének 9 százalékát az Apple adja.

“Üdvözöljük a bíróság döntését, amely megerősíti álláspontunkat, hogy termékeink nem sértik az Apple szellemi tulajdonhoz fűződő jogait” – fogalmaz a Samsung közleménye.

A mannheimi bíróság pénteken elutasította az Apple hasonló keresetét a Google Inc. Motorola Mobility Holdings ellen is. A kaliforniai San Joséban a szövetségi bíróság augusztus 24-én helyt adott az Apple keresetének, amely szerint a dél-koreai vállalat lemásolta az iPhone és az iPad termékeket, és egymilliárd dollár kártérítést ítélt meg. Egy héttel később Japánban az Apple pert vesztett, mivel a tokiói bírósági döntés szerint a Samsung okostelefon és táblagép termékei nem sértik az Apple adat- és zeneszám-szinkronizálási technológiai szabadalmát.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!