iPhone 5 SunSpider Javascript Benchmark is érkezett

KeleMan 2012.09.20. 18:22 Apple, iPhone 0 db 1 397

A tegnapi napon elmaradt az Anandtech ezen híre az iOS 6 megjelenése miatt, de most bepótoljuk azt a hihetetlen előrelépésről szóló infót, amit az Apple a Safari böngésző új változatával művelt az iPhone 5-ben az iOS 6 mobiloperációs rendszer segítségével. Bár sok rosszat mondtunk már az iOS 6-ról, de a Safari gyorsaságát mégis kiemeltük. Az új változat egyszerűen rendkívül gyors elérést biztosít a böngészési élmény során. Az új A6-os 1 GHz-es központi mag durván alázza a többi okostelefont.

A Javascript teszt futtatása során kiderült, hogy az új iPhone 5 másfélszer gyorsabb, mint a Samsung zászlóshajója, a Galaxy SIII, mely 1,4GHz-es négymagos processzorral működik. Természetesen itt nem csak a hardver számít, hanem a köré felépített architektúra és a szoftveres támogatás is, de ebben mindenképp ki kell emeljük, hogy az Apple jelesre vizsgázott. A böngésző gyors, és az iPhone 5-nél erre van szükség.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!