“Egy apokaliptikus rémlátomás” – szubjektív vélemény az új iOS 6-ról

KeleMan 2012.09.20. 16:32 Apple, iPhone 40 hozzászólás 7 084

iOS 5.5+ vagy iOS 6.0? Ez itt a kérdés! Az első benyomások mindig fontosak, mivel kitörölhetetlenül ott maradnak az ember emlékezetében, legfeljebb idővel megfeledkezünk róluk, ha azt további szép dolgok követik. Sajnálom, de velem egyáltalán nem ez történt. Talán az új iPhone 5 majd visszahozza a csillogást, de most azt kell mondjam ez kész katasztrófa. Persze vannak jó dolgok is, de képtelen vagyok elmenni azon tény mellett, hogy az Apple az eddigi legjobb mobiloperációs rendszerében egy halom hibát hagyott. Úgy gondolom az iOS 6 lesz az, ami a legtöbb frissítést fogja majd kapni az életútja során.

Kezdjük a telepítéssel. A tegnapi nap este folyamán 18.45 perckor az Apple ígéretéhez híven megjelentette és útjára engedte az új iOS 6 rendszert, este 7-től már mindenki tölthette is. Emberek milliói kezdték meg a több száz megabájtos frissítésnek a letöltését. Izzadtak a szerverek, de szerencsére jól bírták a rohamot. Én egy iPad 3-as táblagépen frissítettem, 51%-os töltöttségnél. 11 perc alatt letöltötte az adatokat, majd közölte velem a rendszer, hogy 50% alatt nem tudja telepíteni, csatlakoztassam a hálózati tápra. Ekkor 48%-on volt, féltem, hogy újra le kell töltsem, de ez szerencsére nem kellett megtegyem, az Apple erre is figyelt. Hatalmas piros pont. Ahogy felhelyeztem töltőre, egyből minden ment a maga módján. Újabb 10 perc elteltével pedig már egy szűz tiszta új iOS 6 rendszer fogadott.

Pár adatot kellett csupán megadjak, és a rendszer jelezte, hogy én most a legfrissebb iOS rendszer használatára készülök. Frankó. Csapjunk is bele. Minden beállításom megmaradt, sőt első alkalommal a rendszer jelezte, hogy a Home gomb nyomvatartásával bekapcsolhatom a Siri-t. Mondom rendben, próbáljuk is ki. Nyomtam, elengedtem, újra nyomtam, újra elengedtem, semmi. Siri sehol. Aztán eszembe jutott, hogy nézzük meg a beállításokat. Naná, hogy a Siri alapból nincs bekapcsolva. Bekapcsoltam, engedélyeztem. Kiléptem a beállításokból, kezdődhet a móka. Biztos, hogy le voltak terhelve az Apple szerverei, mert egyetlenegy kérdésre sem kaptam 1 percen belül választ, pedig WiFi-n keresztül csatlakoztam az internethez.

Ma reggel újra kipróbáltam, szerencsére sokkal gyorsabban reagált a beépített személyes asszisztens, megfelelően megérti a kérdéseket is, de tisztán látszik, hogy kelleni fog a magyar nyelv támogatása és a magyar tartalmak. Mert az, hogy amerikában asztalt foglalhatok egy étteremben, vagy mindenre kiterjedő eredményekre kereshetek az amerikai fociban, egyszerűen nem érdekel. Magyarul akarok vele beszélgetni, például arról, hogy kaphatok-e kék színű párnát a helyi IKEA-ban. Egyelőre ez azonban felejtős. Jó, hogy iPad 3-ra is megérkezett a Siri, de számomra ez konkrétan használhatatlan. El lehet vele bohóckodni 10 percig, aztán többet nem használja az ember. De működik. Ha nem használjátok, javaslom a kikapcsolását, mert valószínűleg akkut is kímél.

Következő lépésben megnéztem az új ikonokat is. Ami elsőre feltűnt, az az Óra új megjelenése. Közelről szemügyre véve azonban nem tetszik. Az óra nagymutatója egyszerűen szar. Nem pixelpontos, és zavaró. Három óra irányába mutat, de nem pont középre, mivel a hármas rovátkája nem középen helyezkedik el és így az kilóg. Mindegy, túlléptem rajta. Lássuk mit tud az új program. Elindítva azt, a Világóra fogad, felül hat hellyel, melyből 5 foglalt (Cupertino, New York, Párizs, Peking, Tokió) míg +1-et mi adhatunk hozzá, én megtettem, beírtam Budapestet, gyorsan felismerte, majd kaptam még egy oldalt, ahol további városokat adhattam hozzá. Az órák alatt egy világtérképet is kapunk, gondolom ki kellett tölteni valamivel a helyet.

  

Alul viszont találtam újdonságokat is a menüpontokban, úgymint Riasztást, Stopperórát és Időzítőt. A riasztás jó funkció, egy hétfőtől-vasárnapig tartó naptárszerűségben állíthatjuk be, hogy mikor figyelmeztessen a rendszer, megadhatjuk az ismétlések számát, címkét rendelhetünk az értesítőhöz, van “Szundi” mód is valamint kiválaszthatjuk az értesítés hangját is. Van egy stopperóra is, amit tuti nem fogok használni, maximum a testnevelőtanárok, akik így egy jó nagy képernyőn láthatják az eredményeket és részeredményeket, miközben az iskolások futják az ezerkétszázat.

És van egy időzítő is, ami konkrétan nem tudom, hogy minek kellett, ha van riasztás funkció, pláne, hogy valami éktelenül ronda. Egy hatalmas fekete alapon egy szürkésfekete hatalmas kör, amiben van egy óra és perc állítási lehetőségünk. Mi ez ember?

És itt kezdtem először érezni, hogy ez nem az az Apple már, amit először megismertem. Ilyet Steve Jobs egyszerűen nem engedne ki a kezei közül. Mindenesetre megpróbáltam túllépni rajta és adni egy újabb esélyt, de elkezdett bennem bujkálni a kisördög. Jöjjön a térkép, úgyis van Flyover 3D, meg Turn-by-Turn navigáció, stb. Az ikon persze itt is érdekes, pláne, hogy az előző térképikon átalakított verziója. Mondjuk nem tudom, hogy ki vette észre, de a Térkép alkalmazás ikonja az Apple főhadiszállását ábrázolja, ami Cupertinoban, az Infinite Loop 1. szám alatt található, mellette pedig van egy felüljáró is. Namármost a kék navigáció konkrétan azt mutatja, hogy hajts le a felüljáróról a 20 méteres szakadékba… Balra. No comment.

  

  

 

De ez lenne a legkisebb baj, mert ezen maximum mosolyog az ember. Azon viszont már nem tudtam, hogy az alkalmazás először elindítva, majd rákeresve Londonra és átváltva 3D-s nézetre egyszerűen becrashelt, azaz kifagyott és kilépett a francba. Mondom mi a franc van? Azóta ezt nem tapasztaltam szerencsére, de meg kell mondjam, hogy a 3D-s nézet egyszerűen botrányos, hogy milyen lassú. iPad 3-ról beszélünk, az eddigi egyik leggyorsabb iOS eszközről (iPhone 5 még nem jött ki). És egész egyszerűen minden lassabb lett rajta, de erről később. Szóval térkép. A 3D-s nézet egy Fallout résszel vetekszik, olyan, mintha minden városra atombombát dobtak volna, mert amikor a 3D betölt tisztára olyan, mintha leolvadtak volna a házak, minden szürkés-fekete, mintha hamuval lenne borítva. Persze jópár másodperc múlva betölti az éles képeket, de ezekre legalább 5-10 másodpercet kell várni. És én nem akarok várni.

És ha elkezdem forgatni, akkor egyszerűen szaggat, mint egy optimalizálatlan számítógépes játék. Ha a fejlesztők megtudják oldani azt, hogy egy mindenféle csili-vili 3D-s grafikájú konzol minőségű játék 60 fps-el szakítson az iPad 3-as készüléken, akkor az Apple miért nem? Itt, ahol nincs vertex és pixel shader, nincs élsimítás, nem kell komoly mennyiségű számítási teljesítménnyel dolgozni (na jó, New Yorkban sok felhőkarcoló van) miért szaggat? Miért nem fluid és egyszerű? Mert béta? Hát köszönöm, de nem kérek belőle. Váltottam vissza egyszerű térképre a hibridből.

  

A sima térképnézeten viszont magam is meglepődtem és szerencsére rendkívül pozitív csalódás ért. Sok kritikát kapott ugyanis az Apple, hogy a térképek nem részletesek. Ezt el kell felejteni. Bár a Tom-Tom megoldását használja az Apple, de a térképes nézet igenis szebben néz ki, mint a Google megoldása, vagy az iOS 6 béta változataiban. Élénkek a színek, pontosan annyi információt kapunk, amitől nem lesz túlzsúfolt, de még Magyarországon is mind Budapesten, és például Szegeden is rendkívül sok éttermet, nevezetességet, információt találunk meg pluszban a térkép felületén. Nagyon jól néz ki.

 

A Turn-by-Turn navigáció pedig rendkívül jól működik az útvonaltervezéssel. Az iPhone készülékeknél zöld, míg az iPad készülékeknél kék színű táblák jelzik a kijelzőn a leágazásokat, egyéb forgalmi irányokat, melyet a beépített magyar hang természetesen jól érthetően ki is mond, bár kicsit érződik, hogy gépies az egész.

Kipróbáltam az új Safarit is, mely minden képzeletemet felülmúlta. Ez nagyon jó lett és egyben gyors is. A felső menüsorban megjelent a felhő ikonja, mely az iCloud felhőszolgáltatásnak hála lehetőséget biztosít arra, hogy amennyiben Mac gépünkön a Safariban pl. nyitva van pár weboldal, akkor azok később az iPad vagy iPhone használatakor szintén megnyílnak, így az összes készülékünkön ott folytathatjuk a böngészést, ahol abbahagytuk. Van egy új megosztási funkció is, mellyel könnyedén e-mailben, üzenet formájában, esetleg Twitteren vagy Facebookon oszthatjuk meg a tartalmakat, valamint egyéb funkciókat is elérhetünk itt.

Az új AppStore viszont kinézetre bár rendkívüli, – nagyon tetszik az új elrendezés, – egyszerűen botrányosan lassú. Az alkalmazások ikonjainak a betöltése, a scrollozás és lapozás valami harmatgyenge. És sajnos ez is fagy. Nem is egyszer. És a legborzasztóbb, hogy itt is legalább 5-10 másodperc, amíg feláll az egész, először betölti a neveket, aztán az értékelésekhez tartozó kis csillagokat, és egyszerre tölti be az ikonokat, nem ám, hogy sorban és így legalább az első 10 megjelenne, míg a többit tölni, nem. Betölti a 2×100-as listát és egyszerre jeleníti meg az összes ikont, ha mindegyik megjelent. Nyilván ez idő, de én nem akarok erre várni. Hangsúlyozom, gyors nettel használom.

 

A legzavaróbb az, ha kiválasztok egy alkalmazást, akkor ugye most már nem egy új lapot nyit, hanem megnyitja az app előnézeti képét egy felugró ablakban (dobozban), majd ebből kikattintva 4-5 másodpercig nem lehet lapozni (scrollozni), holott az ablak már eltűnt. Egyszerűen felfoghatatlan. És itt a legtöbbször le is hal az alkalmazás. És bármennyire szép, bármennyire dizájnos, ebben a formában így, ez használhatatlan. Nem jó!

A legtöbb frissítésnél hozzászoktam ahhoz, hogy amikor felteszem az újat, az legyalulja a teljes rendszert, felölti az új ruháját és minden gyorsabb lesz, olyan mint új korában. Maga a rendszer nem lett lassabb, viszont az új programok és új alkalmazásokban lévő funkciók valamiért érthetetlen módon az iPad 3-as készülékemnél beadták a kulcsot. Nyögvenyelős, izzadtságszagú és lassú! A legújabb táblagépen.

Az iOS 6 jó, az iOS 6 szép, temérdek mennyiségű új kiegészítő funkció található, amely továbbra is megkönnyíti az életem, és ezek jók. De nem egy mérföldkőnek számító frissítésben. Ilyeneket az alverziókban kellene meglépni, nem egy fő verzió frissítésénél. Mert bár jól működik, de az új funkciók és alkalmazások nagy része, melyeket az Apple kiemelt, egyszerűen megölik az élményt.

Lehet, hogy csak én keltem rosszul, de abban biztos vagyok, hogy nem vagyok egyedül ezekkel a gondokkal. Helme is jelezte, hogy a gyári appok legtöbbje szintén fagy nála is az iPhone 4S készülékén. Szerintem irgalmatlan gyorsasággal és nagyon hamar fognak érkezni frissítések az új iOS 6-hoz, mert ez így édeskevés. Összecsapott, tesztelés nélküli, kuszaság. Az irány megvan, ez tisztán látszik, és még azt is aláírom, hogy jó irány. De nincs YouTube, nincs normális térkép, nincs normális AppStore. Mondhatni csupán egy iOS 5.5+ az egész, de semmiképp sem egy iOS 6.

És mielőtt nekünk estek, kategorikusan kijelentenénk, hogy nem célunk szidni az Apple-t, kiállunk mellettük, nyomon követjük az alakulását a a világ legnagyobb cégének, de képtelenek lennénk azt írni több, tízezer olvasónknak, amit hallani akarnak. Ha valami jó, megírjuk. Ha valami rossz, sajnos azt is meg kell tegyük. És Samsungosok se jöjjenek, hogy “Na látjátok, mi megmondtuk!” Mert az Android még ennél is rosszabb, ott is van épp elég hiba!

Ti amúgy tapasztaltatok bármilyen más hibát, mi a véleményetek az újdonságokról? Van akinek minden jól működik?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

40 hozzászólás

  1. Dominik - 2012.09.20. 16:45

    Basszus…. :S Ez elszomorító…Szerintetek az iPhone 5-ön is ilyen lesz az egész?? :O

    • KeleMan - 2012.09.20. 16:55

      Remélem nem.

      • Dominik - 2012.09.20. 18:16

        Én is remélem erősen…

      • Lacc - 2012.09.22. 16:25

        Hello! Ha frissitem 6-ra és nem teccik, akkor hogyan tudnám vissza varázsolni 5-re?

  2. Hartauer Márk - 2012.09.20. 16:54

    Engem csak az irritál hogy a passbookban nem nyitja meg az app store-t amúgy nem rossz…

  3. Csárté Iván - 2012.09.20. 17:24

    bál lehet, hogy ez most meglepően fog hangzani de nekem eddig túlnyomóan pozitív tapasztalataim vannak. Nekem egy 3Gs-em van, aminél ugye egy csomó újítás nem érhető el, de én meg vagyok vele elégedve, kisebb hibákat tapasztaltam, de nem zavar a használatban. Egyedül a zenelejátszó kinézete nem tetszik, szerintem egy vak ember tervezte, kérem vissza a régit :)

  4. Csancsi - 2012.09.20. 17:52

    Hát nálam (iPod touch 4G) az App Store, Térképek, fagy de nagyon, tényleg kéne neki valami frissítés, hogy felpörögjön. A Kameráról meg ne is beszéljünk, olyan botránylassan tölt be hogy bekakilok…. A design nagyából tetszik nem valami egetrengetően de tetszik. a gyári alkalmazásoknak tényleg nem kéne ennyire fagyni főleg a kamerának ahol nem kell mindenféle mapet meg több száz alkalmazást betölteni… A facebook bejelentkezés nem működött este betudtam a szerverek túlterheltségének, szerintem igazam volt mert az már működik. De a kamerát már nem tudom be ennek.

  5. smschamp - 2012.09.20. 18:11

    Ugyanaz a véleményem mint a cikk írójának.. Szóról szóra.
    Akár én írtam volna.

  6. Robi - 2012.09.20. 18:31

    Android szindróma !? :)

  7. Fox7Day - 2012.09.20. 18:31

    IOS 6 = fos

  8. David - 2012.09.20. 18:37

    iPad 3-am van és sajnos észlelem néha a lassúságot v olyat h 1mpre befagy minden:/ remélem hamar javítják! Siri tetszik de iPhoneon van igazi értelme

  9. Hangember - 2012.09.20. 18:40

    Csatlakozom a cikk irójàhoz,botrányosan lassú az app store,a térképen nem tudom belőni hogy mutassa a forgalmat pedig mindent beállítottam,de pl tetszenek a mailben az apró kis uj dolgok és egyéb apróságok…abban is egyet értek hogy jó az irány de szégyen ezt igy ebben a formában kiadni. Izgatottan várjuk a frissitést

  10. Enders - 2012.09.20. 18:46

    Sziasztok!
    Engem az tett tönkre mikor észrevettem, hogyha beállítok egy csengőhangot alapértelmezettnek, akkor a kedvencekben található névjegyeknél alapértelmezettként nem azt, hanem a marimba-t szólaltatja meg, konkrétan mindegyik kedvencnél külön be kellett állítsam, hogy mi legyen a csengés. Egyébként tetszik az új rendszer, főleg a turn by turn!

  11. Barney - 2012.09.20. 19:06

    Hát ennyi erre nem számítottam!
    Asszem én továbbra is maradok 5.1.1.en!
    Az a nagy büdös helyzet hogy sajnos már jb nélkül nem
    is tudom elképzelni az iOS-t!
    200 új feature de igazán hasznos kb.annyi van hogy a 2 kezemen
    megtudom számolni…:(:(:(:(

  12. Furlong - 2012.09.20. 19:13

    Teljesen egyetértek a cikkel. Nekem is csalódás (egyenlőre) sajnos ! Sokat lassúltak a programok az AppStore katasztrófa lett, a térkép alig alig akar betölteni. Egyenlőre csak szokom, ha találok hibát, írom egyből.

    ui.: Az óra véletlen nem negyed 11-et mutat ? :D

    • KeleMan - 2012.09.20. 19:20

      De annyit mutat, épp ezért van a nagymutató a hármason.

  13. iPhone 4S - 2012.09.20. 19:54

    Safarit megnyitom 4S-en és a felső fejlécnek kékre kellene színeződni de marad fekete például.. Vannak apróbb hibák viszont szerintem elviselhetők, iOS5-re is jöttek az 5.1 majd 5.1.1 frissítések nem véletlenül, mivel az sem volt tökéletes!

  14. Cold - 2012.09.20. 20:14

    Nekem is eddig pozitív véleményem van!Csak a Passbok bugos meg az appstore egy nagyon picit lassú de ezeket leszámítva tökéletes

  15. Scott - 2012.09.20. 20:57

    Hello,
    iPhone4S, nekem tökéletesen megy az iOS6, mar a developer változat sem volt rossz. A gyári programokhoz a frissitesek letolthetok…
    iPad2 , a helyzet ugyanaz, gördülékenyen megy minden, nem akad, nem fagy…
    A fenti cikkből nem derül ki a háttérben milyen programok futottak, mennyire volt leterhelt a cpu, memória , stb.
    Meg varjatok, ne ítéljetek ilyen gyorsan.
    Scott

  16. i•Sciencehuk - 2012.09.20. 21:06

    Nekem az elsö benyomásom. jo
    a második. ,,szar”
    a harmadik nem is olyen rossz
    egyébként nekem egy ipod. 4 g. van
    a passbookhoz meg azt fűzném
    hogy ird be a safariba csak be kell irni ezt: http://www.passsource.com/
    ott a create aztan kivalasztod az eggyiket
    beirod az adtokat
    majd a lap ajján a create
    majd betolti és add!!
    a zene szerintem is szar. de majd megszokjuk :)

  17. Rotring - 2012.09.20. 21:26

    Én egy 3GS-re telepítettem, ami elég simán ment. Szerencsémre remekül működött az iCloud a képek vissza tételénél.Utána lassú, de minden az olyan funkciók is amik ugyan olyanok mint iOS 5-ben és ott jól működött. Kikapcsolás-bekapcsolás és utána semmi baja. Ma délelőtt iskolában meg akartam nyitni az app storet (3G-n keresztül) le fagyott, gondoltam 3GS lassú az iOS 6-hoz, meg kell szokni, (délután itthon is ez van wi-fi-vel ami elég gyors) Másik észrevételem, hogy nagyon sok enrgiát fogyaszt amikor hazaértem 16%-on volt, míg tegnap (iOS 5.1.1.-es szoftverrel) nagyjából ugyan annyi használat után 40%-on szokott lenni, de volt ebből baj az iOS 5.0-val is és azt is megoldották ey update-tel, remélem most is így lesz.

  18. MacFly - 2012.09.21. 08:26

    iPod touch 4g-n nekem nagyon királyul hasít. előtte féltem hogy belassul,de nem jött be.Sőt! gyorsabb mint ios5-ön!

  19. ftamas89 - 2012.09.21. 10:20

    iPodTouch 4: maga a frissítés egy éjszakát vett igénybe, erős Wifivel -.- iTunes-al nem sikerült mert mindenféle Error-okat kaptam, pedig át is vittem a vásárlásokat gépre mert am nem használom az iTunes-t iOS 5 megjelenés óta szal semmi app nem volt a gépen. Na ok mondom akkor iPod-ról. 8Gb-os, 1,2Gb hely volt rajta, 2,2 kell a telepítéshez. PhoneDrive-ból minden zene meg pdf gépre, meg PitDroids backup iFunBox-al (ennek ellenére elszálltak a mentéseim).
    Azt írta: 22 óra a telepítés. Meg 8. Meg ilyenek. Na mondom akkor lefekszek aludni. Reggelre megvolt: Köszönti az iOS 6 blabla.
    Az AppStore-om úgy nézett ki mint az Android Market, mostmeg nem :O Na mindegy maradjon így, szép. Szép az egész iOS új színezése, fekete-fehéres lett a szürkeség helyett v nem is tudom XD Kamera lassú nekem is. Térképek szebbek, bár kékes a műholdfelvétel de megszokható. A FairyFarm sokkal jobban fut :O Folyékony. Nemtom ez iOS 6 miatt-e, de eddig iPod újraindítás után se volt ilyen jó. Safari-t nem néztem mert Dolphin-os vagyok. Beállításokban a Fényerő -amit sokat használok- lejjebb került, majd megszokom.
    Eddig tetszik, nincs vele bajom. Max amit vártam, hogy ezt a 0.7 Mpixeles kamerát gyorsabban nyissa meg. Ezt a Facebook meg Twitter integrálást nem értem minek, van hozzájuk app. 200 new features, hát abból tényleg -mint előttem írták- egy kezemen megszámolom mennyit használok, főleg iPod-on.
    Ja! Új beviteli módot kitalálhatnának ehelyett a nagyítós ujjhuzkodás helyett.

  20. attila Gabor - 2012.09.21. 10:36

    Nekem 4S-em van és GM verzió van és használtam a bétákat is. Soha semmi gondom nem volt vele(most sincs) a telefon iszonyú gyors soha nem akad még úgysem kismillio alkalmazás fut. Az aksi idő sem romlott sőt, inkább jobbnak mondanám. A google térkép pürüg mint állat és pontos. Szóval akinek valami nem megy jól, annál valami más bibi van.

  21. AgentZ - 2012.09.21. 10:57

    Nálam a fényerővel vannak gondok. Először bekapcsolt az automata fényerő, kikapcsoltam, aztán sötétebb lett a telóm, holott a csúszka 3/4 en volt.
    + szövegírásnál, ha nyomvatartod a betűt az ékezetek előcsalogatásához, egy pillanatra fagy az egész. Ezell elveszti a gyors pötyögés lehetőségét!
    + lehet h már bebeszélem, de mintha az akksim is gyorsabban merülne. (Mindig bezárok minden appot).

    Nem vagyok megelégedve….
    Iphone 4s

  22. ?! - 2012.09.21. 11:01

    IPad3 -al rendelkezem, azt tapasztaltam, hogy barmely wifi jelet gyengen fog, azaz 3/1es es erezhetoen lassu a net. Mas tapasztalt ilyet? Valami rovssag?

  23. ip4s - 2012.09.21. 12:46

    “egy fos, de ha összeáll szar még lehet belőle” (Hofi)
    Szomorú vagyok végtelenül. iP4S :(
    Akkuproblem más nál is van? Nekem reggel 8tól, déig visszaesett 12%-ra. IOS5-nél este 10-kor ráértem feltenni a telót töltőre, vmi nagyon zabál. :(

  24. ATW - 2012.09.21. 13:12

    A cikk írója elindította azt a szerencsétlen időzítőt?! Ha nem, akkor megértem a felháborodását… Lehet én a jobbik lábbal keltem, de nekem nagyon tetszik a térkép is. Gyermeki örömmel számoltam a Vittoriano oldalában a 3D lépcsőfokokat, elképesztően részletes és szép az egész, kit érdekel (ne), ha ilyen minőségű textúrákkal néha röccen(ne) egyet? (nekem nem tűnt fel egyébként). Jelentősebb akadás, fagyi telepítés és használat közben sem volt (kivétel AppStore). Ja, szintén zenész lennék (iPad3 + WiFi).

  25. Gabor - 2012.09.21. 16:18

    Sziasztok!
    Van valakinek az enyemhez hasonlo gondja? Es megoldasa?
    A GOND:
    Szuper a “do not disturb” funkcio, de olyan mintha be se lenne kapcsolva.
    Mert hiaba van bekapcsolva, minden hivas ezerrel szol!
    ( termeszetesen be van allitva a szures)
    Ha valakinek hasonlo jelentkezett, es talalt ra megoldast, kerem jelezze!
    Koszonom!!

  26. zoltan01 - 2012.09.21. 19:18

    Hello. Elolvastam a cikket, és a hozzászólásokat is. Ezek után én csak azt nem értem, hogy lehet az, hogy itt a cikk írója, és a hozzászólók közül a többség, beleértve engem is elég sok problémval találkozik. Aztán megjelenik ez ellenoldal és leírják, hogy náluk meg tök jó, minden szuper. Most komolyan, mi nem ugyanazt a rendszert telepítjük ugyanarra a készülékre? Vagy hogy van ez? A maps egy ocskaság a google mapshez képest. Nekem ne mondja már senki, hogy jobb az új. Ha egyszer nem jobb. Hát látom. És ez csak egy kiragadott példa volt. Egy bughalmaz ez az ios6. Komolyan mondom az ios3 tízszer megbízhatóbb, összerakottabb redszer volt, azzal a kevés “tudásával”, ami volt neki akkor, mint ez.

  27. Pazso - 2012.09.22. 10:29

    Sajnos nekem is több a rossz tapasztalatom mint a jó ezzel a 6-os frissítéssel. A ne zavarjanak lehetőség nem működik, a térkép silány (az előzőhöz képest), app store nehezebben kezelhető, ráadásul az aksimat sokkal jobban zabálja. :(

  28. Joe78 - 2012.09.22. 14:54

    Sokkal jobb volt google térkép, mint mostani. A város ahol lakom konkrétan egy paca. Elvették a youtube alkalmazást, neten meg nézhetem a felső fehér csíkot. Ez nem minőségi előre lépés, hanem visszafelefejlődés!

  29. Lacc - 2012.09.22. 16:49

    Hello! Ha frissitem 6-ra és nem teccik, akkor hogyan tudnám vissza varázsolni 5-re? Sima iPhone 4esem van!

  30. Hasibe - 2012.09.23. 22:09

    Hogyan lehet beállítani hogy a térképen az útvonaltervezőben kimondja az útvonalat(nem tudom mashogy fogalmazni.)előre is nagyon köszönöm a válaszokat.(ipad3 rol van szö)

  31. csuka86 - 2012.10.02. 22:53

    Sziasztok!

    Volna két kérdésem. Nekem egy sima 4-es iPhone-om volt. Föl is ment rá az iOS6, de ékezetes betűk írásánál néhe nem jeleni meg a felső -ékezet választó- sor. 4 Másik ismerősömnek iPhone 4S-e van, nekik is ugyan ez a bajuk.

    Illetve, hogy frissítés után az egyiknek 4S 64gb sárgás lett a fehér színe, és kisebb a fényereje, de a másik két 4S 32Gb-nál normális maradt. Ez garanciális probléma vagy sem? Csak mert egyik sincs meg 1 éves.

  32. Amionre17 - 2012.10.04. 07:31

    Az automatikus fényerő nem működik. iPhone 4S

  33. Pool - 2012.10.05. 00:17

    Hát ezeket a kommenteket olvasva szerintem nekem marad 5.1.1 kicsit vicces h ennyi hiba van az új frissitésben. Ipod tuch 4g re véletlen felkerült a6.0 de a 4s re felnem rakom. Az aku merülést elképzelhetőnek tartom a nagyobb terjedelmű soft miatt. (4s)

  34. Lampesz - 2012.10.10. 06:14

    Üdv. A következő hibát tapasztaltam ios 6 alatt. A web böngésző egyszerűen osszzeomlik…. Hihetetlen mód vannak oldalak amik megse nyílnak. Beragadt a kép eltűnik a menü. Számomra ez katasztrófa…. Ha valaki tudja hogyan tehetném vissza az 5.1.1 et nagyon megköszönnem.

  35. pondor313 - 2012.10.28. 18:55

    Hulladék, szar, fos lett az ios 6. Szaggat lassú 3gs-en. De már ertem miért: valószínüleg azért ilyen hogy vegyem meg a iphone 5 ött. Ki van ez találva.

  36. Polybook - 2013.05.09. 13:40

    Nekem nem rossz az ios,bár szifon4-en a komolyabb játékok laggolnak néha.. amúgy a DROIDnál lényegesen jobb szerintem…kinek a pap,kinek a paplan….

Szólj hozzá Te is!