Exkluzív! Fényképezőgépet tervez az Apple dizájnguruja!

KeleMan 2012.09.19. 16:38 Apple, Egyéb 1 db 1 493

Sokan ismerhetjük Jonathan Ive vezető dizájnert és terméktervezőt, aki az 1990-es évek elejétől dolgozik az Apple kötelékében. Mára több, mint 400 millió ember kezében vannak ott azok az iOS eszközök, melyek az ő elképzelése és csapatának tehetsége alapján valósultak meg. És akkor még a Mac gépekről és iPod készülékekről nem is beszéltünk.

Jony Ive most egy jótékonysági árverés keretében a német Leica egyik luxustermékét, a Leica M fényképezőgépet fogja újjávarázsolni egyedi elképzelései alapján. A Leica tegnapelőtt jelentette be, hogy egy olyan digitális fényképezőgépet terveznek, mely 24 megapixeles érzékelőt fog kapni, a fényképezőgép hátulján pedig Gorilla Glass üveggel védett nagyfelbontású LCD kijelzőt találunk majd, ahol a képek szerkesztésére is lehetőségünk lesz.

Az eszközzel továbbá Full HD, azaz 1080p-s felbontásban videókat is rögzíthetünk majd. A készülék limitált példányszámban fog készülni, konkrétan 1, azaz egy darab hagyja majd el a gyártósort, melyet a U2 frontemberével, Bono-val népszerűsítenek majd és árverésen bocsájtják a kalapács alá. Az induló ár majdnem 7.000 dollár lesz, vagyis másfélmillió forinttól indul majd a kikiáltás.

Szép gesztus az Apple részéről, hogy hagyja a vezető dizájnert ilyen eszközön dolgozni, hiszen mindezt a jó ügy érdekében teszi. Mi időközben megszereztünk egy képet is az új Leica M fényképezőgép hátoldaláról is, hogyan is nézhet majd ki az a valóságban. :) (Ez utóbbi természetesen csak vicc!)

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Blabla - 2012.10.09. 11:01

    Elég csúnya lett :)

Szólj hozzá Te is!