A Google felvásárolta a Snapseed fejlesztőit

KeleMan 2012.09.18. 13:30 iPhone 0 db 690

A Verge magazin tegnapi beszámolója szerint a Google felvásárolta a Nik Software csapatát, akik több fotós alkalmazást is készítettek már, többek között a rendkívül népszerű Snapseed programot. A Snapseed az egyik legtöbbször letöltött alkalmazás az iOS eszközökre az Instagram után. 2011-ben az Apple az év appjának is megválasztotta azt.

A fejlesztők már több, mint 9 millió felhasználóval büszkélkedhetnek az iOS eszközökön, de a terveik között szerepel az Androidos telefonok és táblagépek támogatása is. A Nik Software blogján megjelent egyik bejegyzés szerint a fejlesztők bejelentették, hogy 17 évnyi munka után a Google felvásárolja a cégüket. A fotós appok szeretete töretlen a részükről és bíznak abban, hogy a Google segítségével és támogatásával még jobb alkalmazásokat fognak tudni készíteni, melyek még több felhasználóhoz jutnak majd el.

A Snapseed alkalmazás iOS eszközökre 3,99€-s áron érhető el, míg 15,99€-s áron a Mac gépek tulajdonosai is megvásárolhatják. A Google vélhetően azért is döntött a felvásárlás mellett, mert nem kíván lemaradni a Facebook és Instagram párostól. Egyes pletykák szerint a Google tervei között szerepelhet egy képmegosztó szolgáltatás is, mely a Snapseed alapjaira épülhet, de az is lehet, hogy a későbbiekben a már 400 millió felhasználóval rendelkező Google+ szolgáltatásba építenék bele az alkalmazást.

A Facebook anno 1 milliárd dollárért vette meg az Instagramot, mely a Facebook részvényeinek esése miatt a vásárláskor már csak 700 millió dollárt jelentett a készítőknek. A Google azonban nem hozta nyilvánosságra, hogy mekkora összeget fizettek a Nik fejlesztőinek, de biztosak vagyunk benne, hogy szép nagy csekkel lettek gazdagabbak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!