Megérkezett a Google saját YouTube alkalmazása iOS eszközökre!

KeleMan 2012.09.11. 11:03 Apple, Egyéb 0 db 1 256

Szép reggelre ébredtünk, már csak egyet kell aludni és a holnapi napon megtudjuk, hogy milyen is lesz az új iPhone. Addig is azonban a nap egyik vezető híre lett, hogy a Google kiadta a YouTube videóböngésző natív alkalmazását az iOS eszközökre. Közel egy hónapja, – amikor az Apple kiadta az új iOS 6 mobiloperációs rendszer negyedik béta változatát – kiderült, hogy az a Google Maps mellett a cupertinóiak végleg száműzik a YouTube beépített szolgáltatását is az iOS készülékekről.

Az Apple nyilatkozata szerint lejárt a licenc, amit a Google-vel kötöttek, de jól tudjuk, hogy itt más dolog van a háttérben. Az Apple szabadulni kíván mind szoftveresen, mind hardveresen a gyártópartnereitől. Szerencsére nem kell attól tartsunk, hogy az iOS eszközeinken végleg YouTube nélkül maradunk, mivel az Apple azt is közölte, hogy a Google már dolgozik a YouTube natív iOS alkalmazásán, mely bár nem lesz beépítve az iOS 6-ba, de természetesen ingyenesen letölthető lesz.

A Google pedig nem lacafacázott, a mai napon közkincsé tette az új alkalmazást. Elsőre a legszembetűnőbb az, hogy rendkívül hasonlít a Facebook alkalmazáshoz. Gyors, magyarul is tud és iPhone valamint iPod touch készülékeken is remekül működik. És itt a bibi! iPad készülékeken is fut, de iPhone felbontásban, ugyanis egyelőre az alkalmazás nem univerzális! És ez rendkívül dühítő, főleg nekem, aki pl. a StarCraft 2-es közvetítéseket, mindig iPad-en nézem, kényelmesen a fotelben. Reméljük, mihamarabb updatelik. Ami viszont jó, hogy bár a 3G hálózatokon keresztül néha szemcsés a kép, de amennyiben gyors WiFi hálózatra vagyunk csatlakozva, akkor a HD minőségű videóknál azonnal elkezdi streamelni a videót 720p-ben.

Összességében jó a progi, de az iPad-re szánt változatot, remélem nagyon gyorsan pótolják a Google fejlesztői. Próbáljátok ki! Ingyenes! Ti mit gondoltok? Ki fogja tudni váltani az eddigi Apple által adott YouTube klienst?

YouTube: Watch, Listen, Stream (AppStore Link) YouTube: Watch, Listen, Stream
Fejlesztő: Google LLC

Besorolás: 12+4.62802

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!