Megjelent az első magyar digitális galéria iPadre

Helme 2012.09.08. 10:59 Apple, Programok 0 db 948

A Szépművészeti Múzeumban, a 12. ARC kiállítás megnyitóján mutatkozott be a Pameran, az első magyar digitális galéria. A GoodBook Kiadó iPadre készített egyedülálló alkalmazása virtuális kiállítótér, amelyben állandó és időszaki tárlatok kapnak helyet, a vizuális művészetek valamennyi ágazatából.

A Pameran egyszerre két kiemelt tárlattal is jelentkezett. Az első digitális teremben a 12. ARC kiállítás teljes tárlata megtekinthető, az egyes képekhez a látogatók szöveges háttér-információkat is elolvashatnak. Az ARC kiállítások történetében most először tekinthetők meg a szabadtéri bemutató képei iPadre optimalizált, retina felbontású változatban is.

A második bemutatóteremben a „Láthatatlan természetfotós”, a BBC-világdíjas Máté Bence legizgalmasabb képei láthatók, a művész válogatásában. A tárlat alapját a GoodBook Kiadó Láthatatlanul című interaktív, iPadre készült kötete adta, amely Máté Bence képei mellett videókat és a képek elkészítéséről szóló kulisszatitkokat is tartalmaz. A Láthatatlanul című kötet angol nyelvű változatáról a BBC Wildlife magazin ezt írta:

“… a képek, amelyek elsősorban európai madarakat valamint egy esőerdőben készült gyűjteményt tartalmaznak, megindítóan szépek. Ki is lehet őket nagyítani és könnyedén átlapozhatók.” (A BBC Wildlife Magazine ismertetője Máté Bence interaktív könyvének, a The Invisible Widlife Photographer című angol kiadásáról, 2012. szeptember)

A Pameran további kiállításai között a Virág Galéria 121 legszebb magyar festményt tartalmazó válogatása, valamint a 2011-es Sajtófotó pályázat díjnyertes alkotása és a Hubble-űrteleszkóp legszebb felvételei láthatók.

Artikel wurde nicht gefunden

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!