Az összes Mac gép 10%-án már a legújabb OS X operációs rendszer fut

KeleMan 2012.08.31. 13:46 Apple, Mac 0 db 381

Az Apple új 10.8-as OS X operációs rendszere csupán egy hónapja indult hódító útjára, de már a világ összes Mac gépének 10%-ra feltelepítésre került. A Mountain Lion a megjelenése utáni 2 napban már a Mac gépek 3,2%-án futott, de az új adatok szerint, melyet a Chitika elemzőcég adott ki, mára ez több, mint háromszorosára emelkedett.

A Chitika szerint a hegyi oroszlán elfogadási mutatója folyamatosan nő, melyet a saját hirdetési hálózatukon keresztül tudnak nyomon követni. Az új operációs rendszer rendkívül jó úton halad ahhoz, hogy lehagyja a 10.7-es Liont, amelynek 3 hónapjába telt a 14%-os felhasználói tábort elérni az összes Mac gépen.

A jelenlegi statisztika alapján az OS X Mountain Lion egyébként 3 hét múlva már eléri a 14%-ot, mellyel hatalmas sikereket fog hozni az Apple számára. A gyorsabb elfogadási arány amiatt is következhet be, mert sokkal nagyobb számban találhatóak meg a Mac App Store áruházban a vásárlók pozitív értékelései, mint a Lion esetében.

A Chitika által bemutatott statisztika szerint egyébként az aktuális használatot az OS X rendszereknél a Snow Leopard vezeti 43,28%-os részesedéssel, a Lion a második 31,48%-al, míg a harmadik helyre a Leopard került 13,09%-os aránnyal. Érdekesség, hogy közel 2,5%-a a felhasználóknak még mindig használja a 10.4-es Tiger rendszerét, mely így az ötödik helyen áll.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!