Apple Keynote – Szeptemberben és októberben is várhatóak bejelentések

KeleMan 2012.08.27. 20:21 Apple, iPhone 1 db 2 342

2012. szeptember 12. Ez az a dátum, ami az elmúlt 1-2 hónapban folyamatosan visszaköszönt az Apple új iPhone készülékéhez kapcsolódó hírekben. Bár megerősítést még nem nyert, az Apple várhatóan ekkor fogja leleplezni a hatodik generációs iPhone modelljét. Múlt évben az iPhone 4S készüléket október 4-én mutatta be Tim Cook és csapata. Az őszi bejelentésre azért is került sor, mert az iOS 5 változatával lemaradásban voltak Cupertinóban.

A rajongók bár hozzászoktak a nyári megjelenéshez, jó döntés volt az Apple részéről az őszi premier, hiszen az iPhone 4S nagyban megdobta az év végi, főleg a karácsonyi szezon eladásait. A 2012-es Q3-as negyedévi eredmények viszont ez évben talán mégis arra ösztönzik az Apple-t, hogy valamivel előrébb hozza a bejelentést, hiszen nagyon sok felhasználó kivár, így az iPhone eladásai az utóbbi negyedévben jócskán csökkentek. Az iOS 6 gyakorlatilag készen van, mindenki csak az Apple megerősítésére vár, ami ha a szeptember 12-i esemény időpontját illetően valós, pár napon belül bekövetkezhet, hiszen a sajtót is egy-egy ilyen keynote előtt legalább egy héttel értesíti az almás vállalat.

Több külföldi oldalon megjelent azonban egy olyan teória, mely szerint az Apple ebben az évben két előadást is tart majd – állította például az AllThingsDigital is. Most szeptemberben egy mindent átfogó új iPhone premierrel, míg rá egy hónapra, októberben az új iPod készülékekkel és az iPad minivel gazdagodhatunk.

A Daring Fireball szerkeszője, John Gruber a blogján kifejtette, hogy szerinte miért is lenne jó, hogy az Apple két médiaeseményt is tartana ősszel. Egyrészt a szeptemberi keynote alatt az Apple kifejezetten az iOS 6-ra és az új iPhone készülékre fektethetné a hangsúlyt. Októberben aztán egy hagyományos zenei eseményt (Music Event) tarthatna, melyen az iPod készülékek is bemutatkozhatnak.

A szeptemberi és októberi események egymástól függetlenül, de mégis egymást erősítve segíthetnék az Apple év végi eladásait. Egyesek szerint az új dokk csatlakozóval az Apple célja, hogy ebben az évben minden egyes eszközét lecserélje az új szabványra. És akkor még ott van az új iMac széria, és az esetleges 13″-es Retina MacBook Pro kérdése is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. könyvelő - 2012.08.28. 13:26

    akkor oktoberig két karom lesz…mert a retinás 13″-ért a felét is odaadnám:)

Szólj hozzá Te is!