Tim Cook nyílt levelet küldött az Apple dolgozói számára

KeleMan 2012.08.25. 12:02 Apple, Egyéb, Tim Cook 3 hozzászólás 1 255

Tim Cook pont a mai napon ünnepli 1 éves évfordulóját annak, hogy Steve Jobs átadta számára a stafétabotot, és az Apple vezérigazgatói székét. Az irányítása alatt azóta megjelent az iPhone 4S készülék, a harmadik generációs iPad táblagép, a Retina felbontású MacBook Pro és az új OS X Mountain Lion operációs rendszer.

A tegnapi napon befejezeődött bírósági tárgyalás döntésének értelmében az Apple számára 1,05 milliárd dolláros kártérítést állapított meg Lucy Koh bírónő. Az Apple és a Samsung között zajló tárgyalás lezárása után Tim Cook egy belső levelet is eljuttatott az Apple dolgozóknak.

Today was an important day for Apple and for innovators everywhere.

Many of you have been closely following the trial against Samsung in San Jose for the past few weeks. We chose legal action very reluctantly and only after repeatedly asking Samsung to stop copying our work. For us this lawsuit has always been about something much more important than patents or money. It’s about values. We value originality and innovation and pour our lives into making the best products on earth. And we do this to delight our customers, not for competitors to flagrantly copy.

We owe a debt of gratitude to the jury who invested their time in listening to our story. We were thrilled to finally have the opportunity to tell it. The mountain of evidence presented during the trial showed that Samsung’s copying went far deeper than we knew.

The jury has now spoken. We applaud them for finding Samsung’s behavior willful and for sending a loud and clear message that stealing isn’t right. I am very proud of the work that each of you do.

Today, values have won and I hope the whole world listens.

Tim

A mai nap egy fontos nap volt az Apple és a feltalálók életében mindenhol.

Többen folyamatosan követtétek az elmúlt hetekben San Joseban zajló per eseményeit a Samsung ellen. Bár rászántuk magunkat a jogi lépésekre, ez csakis azután történt, hogy a Samsung figyelmét többször is felhívtuk arra, hogy ne másolja a munkánkat. Ez a jogi csatározás számunkra többről szólt, mint a szabadalmak vagy a pénz. Az értékekről szólt. Mi az eredetiségben és az innovációban hiszünk és ezt értékeljük. Minden munkánkat arra tesszük fel, hogy a legjobb termékeket tudjuk készíteni. Ezeket a termékeket pedig a fogyasztóknak készítjük, és nem a versenytársainknak, hogy azok lemásolják azt.

Hálával tartozunk az esküdtszéknek, hogy idejüket feláldozva meghallgatták a történetünket. Örülünk, hogy végre elmondhattuk a saját verziónkat. A bizonyítékok, melyek hegyekben tornyosultak és amit a tárgyalás során felvonultattak bemutatta, hogy a Samsung jóval többet másolt, mint azt korábban elképzeltük.

Az esküdtek viszont döntöttek. Mi pedig örülünk a bíróság döntésének, mely szerint a Samsung mindezt szándékosan tette, és így ez egy egyértelmű üzenet mindenki számára, hogy a lopás helytelen. Büszke vagyok a munkátokra, amit mindannyian végeztek.

Ma az értékek nyertek, és remélem erre az egész világ felfigyel majd.

Tim

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

  1. Dominik - 2012.08.25. 12:12

    Én örülök annak, hogy Tim nem volt papucs és harcolt azért, amiért Jobs is, illetve azért, amit az igazság diktál: kitartott a szabadlmi harcban, mert ugye mindegyik cég lopkod innen-onnan, de az aztán józan paraszti ésszel is belátható, hogy milyen pofátlan trollkodást csinál(t) a samsung…és nem a “téglalap forma monopolizálásáról” van szó, ez csak a dolog kiforgatott verziója, más céget nem pereltek be tudtommal, mivel kihoztak hasonló, de egyben másik terméket, ellenben a kis koreaiakkal, így azt hiszem most került minden a helyére, és talán elég pofon volt nekik ez, így a jövőben talán TÉNYLEG tervező asztalhoz ülnek és ők maguk találnak ki új dolgokat…-.-

  2. golyszlika - 2012.08.26. 08:58

    Bocs! De szerintem ez egy magyar nyelbvű oldal és nem mindenki perfekt angol!!!!! Ha valamit kitesztek angolul akkor fodítsátok is le! Amúgy meg felőlem kínaiul is kitahetitek…

    • KeleMan - 2012.08.27. 15:01

      Szerintem érdemes lenne azért elkezdeni a nyelvtanulást! Kitettük a magyar változatot is!

Szólj hozzá Te is!