Az iMac gépek is frissítést kaphatnak szeptemberben

KeleMan 2012.08.24. 19:34 Apple, Mac 1 db 743

Számos az USA-ban lévő nagyobb üzletlánc jelezte, hogy kiapadóban vannak a raktárkészleteik a 27″-es iMac modellből, melyek spekulációkra adhatnak okot azt illetően, hogy az Apple most ősszel az iMac családot is frissítheti.

Az Amazon és a BestBuy mellett a J&R is jelezte, hogy majdnem teljesen kifogytak a készletek mind az online áruházak, mind a hivatalos üzletekhez tartozó raktárak. A J&R, ami az egyik legnagyobb Apple viszonteladó a tengerentúlon teljes egészében kifogyott a legerősebb 27″-es iMac modellből, de az Amazonnál is csupán pár darab van raktáron.

A 21″-es iMac gépekkel nincs probléma, azokból bőven akad még, de lassan valóban időszerű lenne az új Ivy Bridge alapú gépek bemutatása. Még júniusban egy Geekbanch teszt során feltűnt egy kép, mely egy Intel Core i7-es 3770-es Ivy Bridge alapú négymagos proceszorral mutatott be egy iMac gépet, melynek órajele 3,4 GHz-es volt, 1600MHz-es RAM társaságában. Elképzelhető, hogy hasonló kategóriájú gépek érkezhetnek tehát, melyek leválthatják az előző generációs Sandy Bridge processzorokkal és 1333 MHz-es memóriákkal szerelt iMac gépeket.

Talán Retina kijelzőt is kaphatnak már az új gépek, de erre az esély igen csekély, hiszen az a költségeket egy 27″-es kijelzővel ellátott gép esetében az egekbe repíteni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Apples - 2012.08.24. 20:01

    Bezzeg a HP meg hiába árulja a gépeit, laptopjait friss processzorral, megis szép kis veszteséget könyvelhetnek el ismét….
    A “retina” bár inkább csak hi-dpi kijelzők idővel biztosan e területre is be kell kusszanak, jó is lenne de szerintem a költségekről persze nem is említve, 27″-t meg nem bírnak el a videokartyak. Javítsatok ki ha tévedek.

Szólj hozzá Te is!