6 ok, hogy miért lesz az idei iPhone a világ legnépszerűbb telefonja

KeleMan 2012.08.22. 20:10 Apple, iPhone 6 hozzászólás 3 951

Közeleg a hatodik generációs új iPhone készülék premierje, ha minden jól megy csak pár hetet kell már aludni, amikor is az Apple bejelenti az eddigi talán legsokoldalúbb új iPhone készülékét. Piaci elemzők szerint az idén bemutatásra kerülő almamobil lesz a legnépszerűbb okostelefon a Földön. Ezt 6 indok is alátámasztja, lássuk, melyek ezek.

1. Múltbéli teljesítmény

A hónap elején Phil Schiller az Apple marketingért felelős alelnöke elmondta, hogy eddig mindig, mikor kiadtak egy új iPhone készüléket, annak eladási mutatói közel azonosak voltak az előző években eladott összes eddigi iPhone készülékkel. Az iPhone 4S-ből összesen annyit adtak el, mint az azelőtti változatokból.

Ha figyelembe vesszük, hogy az Apple eddig közel 245 millió darabot értékesített 5 éven keresztül az iPhone modellekből, akkor a negyedmilliárd darab új iPhone készülék óriási számnak hathat elsőre. Ez természetesen a teljes életciklusra vonatkozik, vagyis amíg az Apple piacon tartja az új modellt, ami egyáltalán nem elképzelhetetlen – állt az FBR Capital elemzőjének, Craig Berger nyilatkozatában.

2. Felgyülemlett kereslet

Mivel az iPhone 4S nem volt több egy jól felturbózott, de újabb rókabőrnél, hasonlóan az iPhone 3G és 3GS esetében, így a két évvel ezelőtt iPhone készüléket vásárlók körében az új iPhone lehet a megváltás, amelyre cserélnék az előző modellt a tulajdonosok, rendelkezzenek azok iPhone 4 vagy akár iPhone 3GS készülékkel.

Mivel már 4-5 hónapja jönnek az újabbnál-újabb pletykák is a hatodik generációs telefonról, ezért sokan kivárnak, így a kereslet is felgyülemlik. Újabb érv szól tehát a rekordeladás mellett.

3. Kína

Ha minden jól megy a jövő év elején Kínában a China Mobile is megkezdi az iPhone készülékek forgalmazását. A mobilszolgáltató jelenleg 683.000.000 előfizetővel rendelkezik, ami több, mint kétszerese az amerikai AT&T, Verizon és Sprint szolgáltatóknak együttvéve.

4. Több szolgáltató, több profit

Az iPhone 4 2010-es debütálásakor az USA-ban csupán az AT&T forgalmazta az iPhone készüléket pár hónappal később csatlakozott a Verizon is. Mára az Amerikai Egyesült Államokban 11 szolgáltatónál érhető el a csodatelefon, míg a világon több száz egyéb operátor is felvette a kínálatába. Itthon a T-Mobile és a Vodafone forgalmazza az almás mobilt, anno a Telenor is igéretet tett erre, de ebből nem lett semmi azóta sem. Az iPhone készüléket kínáló szolgáltatók természetesen folyamatosan bővülnek, ami szintén a magas eladásokat erősítheti.

5. Népszerűek az okostelefonok

Ezt talán nem is kell túlragozni. Az elmúlt 2-3 évben megfordult a tendencia és mára az eladásokat főleg az okostelefonok uraljáka mobilpiacon. Idén májusban haladta meg elsőként világviszonylatban az összes eladott okostelefon a hagyományos mobileladásokat. Ha pedig azt is figyelembe vesszük, hogy a Samsung és az Apple uralja az okostelefonpiac 90%-át, akkor nincs kétség afelől, hogy az új iPhone sikeres lesz.

6. Átjárhatóság

Az új iPhone nem csak a legújabb generációs okostelefon lesz a piacon, hanem közvetve egy átjárót is fog képezni az iOS és az OS X rendszerek között. Az Apple által fejlesztett két rendszer célja, hogy a felhasználó által használt funkciók találkozzanak a két rendszerben. Ha pedig csak az iOS rendszert nézzük, úgy fontos szem előtt tartani, hogy az AppStore áruházból letölthető programok és játékok a legtöbb esetben kompatibilisek lesznek az iPad készülékkel, valamint a várható kisebb új iPad minivel is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

6 hozzászólás

  1. Zolee71 - 2012.08.22. 22:53

    Hát ez elég erőltetett egy cikk volt.

  2. EztMegmondom.Frankón - 2012.08.22. 23:11

    ez sem lesz több egy ” jól felturbózott, de újabb rókabőrnél”…..

  3. Istii - 2012.08.23. 07:53

    Én is azt gondoltam, hogy 6 indok lesz, amiért érdemes lesz lecserélni az i4-et:-)
    Az sajnos nem indok, hogy ha a nem cseréltem i4S-re, akkor most itt az idő:-P

  4. Cruzolka - 2012.08.23. 10:32

    Az indokok feleslegesek szerintem! Azért a iPhone a legnépszerűbb mobil mert Az Ami!!!

    A másik Dolog ami nem hagy nyugodni engem, az, hogy ha a Nokia wp8-as mobiljairól, (aminek a hivatalos bejelentése Szept.5.én lesz)két héttel a bejelentés előtt még csak lehetséges kijelző képek keringenek a világhálón, akkor pont 1 Apple szintű cég jóval a premier előtt leleplezőik…. :))) Na ne már….

  5. Dominik - 2012.08.23. 11:44

    Én tűkön ülve várom a készüléket, hogy megvásárolhassam, de már csak külön azért alig tudok aludni, hogy valóban ennyire durván minden leleplezésre került a hivatalos premier előtt, vagy Tim Cook ravasz új stratégiájának a kulcsa többek között az, hogy terjesztenek ilyen alkatrészeket, hiszen addig is van min csámcsogni, és elterelik a figyelmet arról, hogy megpróbálják megszerezni az igazi alkatrészeket, hát nagyon kíváncsi vagyok, hogy az igazság… ;)

  6. Bence - 2012.08.25. 20:55

    Már csak pár hetet kell aludni? :-) Eléggé kipihentek leszünk…. :-)))

Szólj hozzá Te is!