Mobilinternet-szolgáltatást indít a UPC

KeleMan 2012.08.21. 12:47 Egyéb 0 db 596

Mobilinternet-szolgáltatást indít a UPC Magyarországon a Vodafone-nal együttműködve – jelentette be az UPC vezérigazgatója mai napi sajtótájékoztatóján Budapesten. Betzalel Kenigsztein elmondta: a mobilpiacon első lépésként az adatszolgáltatással indít a cég, de a későbbiekben a hangszolgáltatással is megjelenik.

A mobilinternettel elsődleges célcsoportként a UPC a meglévő ügyfeleit célozza meg. Ők kiegészítő szolgáltatásként vehetik igénybe, de természetesen elérhető nem UPC ügyfelek számára is, csak kevésbé vonzó áron. A szolgáltatást a Vodafone hálózatán nyújtja a UPC, mely a mai naptól már elérhetővé válik. A UPC szélessávú mobilinternet előfizetői havi 1, 3 vagy 6 gigabájt adatmennyiséget használhatnak fel korlátozás nélkül, 7,2 Mbps maximális letöltési sebességgel. Az üzleti előfizetők 4 és 8 gigabájtos csomagok közül választhatnak.

A vezérigazgató elmondta, hogy az új szolgáltatás bevezetése illeszkedik a UPC stratégiájába, amelynek másik két fő eleme az akvizíciók, illetve a b2b (business to business) üzletág. A mobilpiac teljesen új terület a vállalat számára, ezért csak megfontoltan és lassan lép erre a területre. A hangszolgáltatás bevezetése komplikáltabb feladat, ezért ezt csak később tervezi a cég, de időpontot nem jelölt meg a cégvezető.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!