Rovio a tőzsdén kívánja megmérettetni magát?

Helme 2012.08.18. 14:41 Apple, Pletykák 0 db 257

Bár a tavalyi évben azt a hírt lehetett hallani, hogy idén a Rovio a honkongi tőzsdére készül,  januárban ettől a tulajdonosok kategorikusan elzárkóztak, s kijelentették: sem az ázsiai, sem pedig a New York-i IPO nem érdekli őket. Most úgy tűnik változott a helyzet és 2013 második felében beléphetnek a tőzsdére.

Nagyon érdekes, hogy pont most határozták el magukat, amikor több online vállalat is kipukkasztotta saját lufiját. A Zynga sem ér annyit, amennyire tartották – bár itt hozzá kell tenni, hogy alapítók meredek módon talicskázzák ki a pénzt -, a Facebooknál pedig csak azért nem tört ki hatalmas pánik, mert a Microsoft hosszútávú partnernek gondolja a közösségi oldalt, így nem válik meg a részvényektől. Ebben a nehéz időszakban kérdéses, hogy mennyire mernek befektetni egy digitális szolgáltatást nyújtó cégbe.

Bár a Rovio nincs az 500 legnagyobb finn cég között, nagyon szép számokat értek el. Az Angry Birds népszerűsége még mindig töretlen, – bár már van fizetős pálya, ami korábban elképzelhetetlen volt – így a mérges madarak hozzák továbbra is a profitot. Bár az Amazing Alex is jól teljesített, mégsem sikerült akkora hype-ot generálni, mint a disznóirtással.

A bevételek pedig még a legnagyobb kritikusokat is elgondolkodtatják kicsit: a cég 2011-ben összesen 49 millió eurós haszonra tett szert, ami nem semmi eredmény. Pár hónap múlva kiderül, hogy valóban kipróbálják-e magukat egy magasabb szinten.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!