Az új SimCity elérhető lesz Mac gépeken

Helme 2012.08.16. 22:35 Apple, Mac 0 db 400

A SimCity hatalmas múltra visszatekintő játék. Az első része 1985-ben került forgalomba, akkor még floppy lemezen. Azóta történelmet írt, s az Electronic Arts és a Maxis  ékköve lett. A játék alapkoncepciója abban rejlik, hogy egy várost kell létrehoznunk úgy, hogy telkeket osztunk szét. A megfelelő lakosság és infrastrukturális fejlesztések révén megjelenik az ipar is. A cél az, hogy az adók optimális szinten tartásával és a bűnözés megelőzésével élhető területet biztosítsunk a lakosoknak. Ez pedig nem is olyan egyszerű feladat. Az új rész – mely 2013-ban érkezik – kihívásai, már Mac gépeken is elvégezhetőek lesznek.

Mivel az Electronic Arts komolyan a digitális disztribúció felé veszi az irányt, azt jelentheti, hogy az Origin – Steam klón felturbózva – is megjelenik OS X-en, ha az Apple-nél nem veri ki a biztosítékot a vásárlási funkció. A platformbővítés vélhetően azért történik, mert a Mac gépek egyre jobban kezdenek terjedni nem csak Amerikában, hanem egész Európában.

“A SimCitynek világszinten többmilliós rajongótábora van (Mac-en), akik igénylik a következő részt is. Mi meghallgattuk őket, hallottuk a hangjukat. A SimCitynek komoly és hosszú múltja van Macen is, így a Maxis csapata ígéri, hogy ez lesz a leggazdagabb, legdúsabb SimCity, amit valaha láttak.” – mondta el az EA Maxis vezetője, Lucy Bradshaw.

Mi nagyon várjuk az alkotást, de sajnos még várni kell rá, ugyanis a hivatalos premier jövő februárban lesz, ami a hírek szerint nem fog csúszni. Bár az EA hazai marketingköltségét még évekkel ezelőtt megvágták, így csak reménykedhetünk abban, hogy a vezérképviselet rendez valami bulit neki.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!