Interaktív mobilalkalmazás keretében is megérkezett az IKEA 2013-as katalógusa

KeleMan 2012.08.16. 14:45 Apple, Programok 0 db 1 365

A mai napon megjelent az egyik legnagyobb lakberendezési áruház, az IKEA új, 2013-as évi katalógusa. A budapesti Örs Vezér téren lévő áruházban a mai reggel egy sajtótájékoztatón vettem részt, melynek keretében bemutatásra került a teljesen átalakított és megújult 324 oldalas termékkatalógus, melynek segítségével felfrissülést érhetünk el otthonainkban.

Az IKEA svéd gyökerekkel rendelkező lakberendezési vállalat, melyet Ingva Kapmrad 1943-ban alapított. Az IKEA üzletfilozófiája szerint céljuk, hogy jó formatervezésű és praktikus lakberendezési termékek széles választékát kínálhassák olyan alacsony áron, hogy a legtöbb ember számára az elérhető legyen. Az IKEA összesen 337 áruházzal rendelkezik 40 országban. Az IKEA Csoport áruházai tavaly összesen 699 millió látogatót fogadtak.

A lakberendezési inspirációval és számtalan új termékkel és új ötletekkel tarkított katalógus a vezetők elmondása szerint Magyarországon 1,6 millió példányban kerül majd szétosztásra, melyet a magyar vásárlók hamarosan a postaládáikban is megtalálhatnak. A termékek esetében ebben az évben a főszerepet a textíliák kapják, hiszen nélkülük az életünk meglehetősen rideg és kényelmetlen volna. A textíliák használatával viszont kényelmessé, puhává és egyben meghitté varázsolhatjuk otthonunkat. Új paplanok, takarók, függönyök és szőnyegek segítenek abban, hogy új színt hozzanak otthonunkba.

A nyomtatott IKEA katalógus önmagában is nagyon sok lehetőséget és ötletet biztosít lakásunk csinosítására, de kevesen gondolnák, hogy az tele van interaktív tartalommal is. A katalógust úgy alkották meg, hogy annak egyes oldalait iPhone mobilkészülékkel vagy akár iPad táblagéppel beszkennelve extra tartalmakat találhatunk meg. Ilyenek például az IKEA saját készítésű videói, de akár a kiterjesztett valóságot (augmented reality) segítségül hívva a bútorok 3D-s felépítését is megtekinthetjük.

A legjobb az, hogy ahogy a katalógust forgatjuk, vagy az iPhone vagy iPad készüléket a kép felett mozgatjuk, úgy fordul a 3D-s nézet is, így interaktívan körbe is járhatjuk a választott terméket. Sok hasznos információ is helyet kapott az interaktív tartalmak között, így például megtudhatjuk, hogy miért is hasznos LED égőket használni.

A 2013-as IKEA termékkatalógus a nyomtatott forma mellett természetesen elérhető az Apple App Store áruházából is elektronikus formában, melynek segítségével van lehetőségünk a már fent említett szkennelés elvégzésére, de akár a teljes katalógust is letölthetjük digitális formában a későbbi böngészéshez.

IKEA Catalogue (AppStore Link) IKEA Catalogue
Fejlesztő: Inter IKEA Systems B.V.

Besorolás: 4+

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!