Legalább 132 oldalon keresztül másolta a Samsung az Apple készülékét

KeleMan 2012.08.08. 21:26 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 2 221

Újabb bizonyíték érkezett az Apple és Samsung között zajló perben, mely alapján talán sokaknak végre egyértelművé válik, hogy ki másolt kit. Emlékeztek még a Samsung i9000-es készülékére? Ha így nem mond semmit, ez volt a Samsung első csúcstelefonja, melyet az iPhone ellenfeleként állítottak. A neve a Samsung Galaxy S volt. A dél-koreaiaknak ez a telefon hozta meg a régóta várt sikert, melyből később megszületett az S2-es és az SIII-as modell is.

Az Apple a kaliforniai bíróságon bemutatott egy dokumentumot, melyet még 2010-ben a Samsung mérnökei készítettek. A leírásban pontról-pontra kivesézték az iPhone készülék minden egyes kis részletét és szembeállították a saját készülékükkel. A Samsung egyáltalán nem tiltakozott, abban a kérdésben, hogy valóban olyan telefonnak kell lennie a saját alkotásuknak, mint az iPhone.

Letöltöttük, megszereztük a dokumentumot mi is. Nagyon sok érdekes dolog található meg benne. A PDF fájl 263 oldalas, melyből 132 oldal a fordítás és az igazolás egy bizonyos Peter Mauro Schroepfer-től, aki aláírásával tanúsítja, hogy 2012 májusában ő végezte el koreai nyelvről angol nyelvre a szöveg fordítását. A további 131 oldalon eredeti nyelven is megtekinthetjük a dokumentumot.


A naptár ikonján lévő szám a Samsung modelljén fix, mindig december 7. Ezt javítani kell olyanra, hogy mindig az aktuális dátumot mutassa.


Az oldal indexét mutató kis pöttyök ugyanolyan színűek, mint a többi oldalé. Az iPhone készüléknél más színű, javítani kell ezt is és szükségtelen, hogy mutassa az oldalak számát. Jó úgy ahogy az iPhone-nál van.

Az ábrák bal oldalán találhatóak az iPhone készülék egyes tulajdonságai, míg mellettük, a jobb oldali oszlopban a Samsung telefon hasonló megoldásai, ahol a dél-koreai mérnökök minden apró kis részletre odafigyelve leírták, hogy miben tért el a saját megoldásuk a cupertinóiakétól. Ezeket azért is jegyezték fel, – rendkívül precíz munkával, – hogy a későbbiekben javítani tudják a saját hiányosságaikat, hiszen ezáltal egy hasonló készüléket hozhatnak létre, mint az iPhone.

Letöltöm: Samsung VS Apple (146MB)

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

  1. Anonim - 2012.08.09. 08:44

    Naja.

  2. Apples - 2012.08.09. 09:04

    Hát ezzel semmi gond sincs. Pontosan ugyanezt teszik a felhasználók is és minden alaposabb cég bármit is gyárt. Ha az őtletekből valamit levédetnek akkor persze már lehet fizetni utána. Más kérdés, hogy ki az aki ilyen ötleteket levédet. Szerintem meg mindkét cég lelopta a régi Sonyericsson-ok ikonos képernyőjét ;) meg az a tőltöttség kijelzés is gyanús, hogy má láttam korábban valahol. Ráadásul értelmes karakterek, pixeles vannak a képernyőn…sőt, telefonálni lehet vele! Vicc. Ennyi pénzzel, profiittal inkább a további innovációra fókuszálhatnának mindketten…volna még hova….most ez komoly, hogy nem tudom tarcsázásnál szerkeszteni a be-paste-zott számot? Csak a végéről törőlhetem??? De miért????

  3. Zsolti - 2012.08.09. 10:34

    Gagyi samsung másolat az egész

Szólj hozzá Te is!