Megérkezett a Marsra a Curiosity szonda – Töltsd le a hivatalos appot!

KeleMan 2012.08.06. 10:44 Apple, Programok 0 db 936

Magyar idő szerint nagyjából 3 órája, hogy landolt a Mars felszínén a NASA Curiosity nevű szondája. A Curiosity 7 óra 17 perckor szállt le a vörös bolygón, de a földi irányítótorony erről a távolság miatt csak 7 óra 31 perckor értesült. A Mars-járó a következő két évben a bolygó összetételét fogja tanulmányozni, információkat szerezve egy későbbi ember általi utazáshoz is.

A NASA az eseményt élőben is közvetítette. A legnehezebb a leszállás volt, mivel a 2,3 milliárd dolláros berendezést nem lehetett csak úgy egykönnyen a bolygó felszínére juttatni. Erre a NASA szakemberei egy külön projektet készítettek, melyben lemodellezték a Curiosity szonda érkezését. Akit érdekelnek a további részletek azok számára ajánljuk az App Store áruházban elérhető alkalmazást is, mely bemutatja a Curiosity szondát, annak működését, de bőven találhatunk még híreket, képeket és videókat, valamint puzzle játékot is az appban.

Artikel wurde nicht gefunden

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!