Olimpiai alkalmazások – Ne maradj le a magyar sikerekről!

KeleMan 2012.08.04. 17:39 Apple, Programok 0 db 1 228

Igaz, hogy a londoni olimpia már több, mint egy hete tart, de a megnyitó óta terveztük, hogy készítünk egy összefoglalót, mely alkalmazásokkal lehet nyomon követni a sporteseményeket. Főleg a magyar nyelvű alkalmazásokra, tehát a hazai fejlesztők által kiadott appokra térnénk ki részletesen.

London Most!

Bár a London Most! alkalmazásról már írtunk egy beszámolót, fontos, hogy újra megemlítsük a Sanoma által készített programot, mely a Foci EB applikáció után ismét hatalmas sikert arat. A program tartalmazza a XXX. nyári játékokkal kapcsolatos híreket, bemutatja az olimpia helyszíneit, az összes csapatot, a sportolókat és edzőiket is.

Az éremtábla, a menetrend, a hírek és a galéria mellett a kiválasztott döntők eredményeiről értesítés kérhető, de az alkalmazás a londoni időjárásról is tudósít, sőt, aki a helyszínen izgulja végig a játékokat, még a tájékozódásban is segít. Ha még ennél is többet szeretnél tudni az év sporteseményéről, akkor az alkalmazás segítségével különböző érdekességeket ismerhetsz meg az olimpia történelméből. A London Most! alkalmazással percről-percre értesülsz a magyar csapat londoni sikereiről, akár út közben is, a háttér-információknak köszönhetően pedig igazi szakértője lehetsz a játékoknak.

A Sanoma pont a mai napon jelezte felénk, hogy frissült is az alkalmazásuk, melyben pár a felhasználók által tapasztalt és jelzett hibát és hiányosságot javítottak, valamint frissítették az adatbázist is. Kötelező alkalmazás, ha az olimpián zajló eseményeket szeretnéd nyomon követni.

Artikel wurde nicht gefunden

Olimpia TV

Az MTVA már a Foci EB ideje alatt is megörvendeztetett bennünket élő közvetítésekkel a focis alkalmazásukban. Picit megkésve, de tegnaptól már elérhetővé vált az új Olimpia TV nevű alkalmazásuk is, mely lehetőséget kínál, hogy valóban élőben nézhessünk az iPhone, iPad vagy iPod touch készülékünk segítségével az M1 vagy M2 olimpiai műsorait.

Ha tehát nincs a közelben televízió készülék, de mégis követni akarjuk az aktuális műsorokat, úgy ezzel az appal bekapcsolódhatunk az élő adásba. A televízió adások mellett a MR1 Kossuth rádiót is hallgathatjuk. Az M1 reggel 9.30-tól este 23 óráig, az M2 pedig reggel 10 órától éjjel 1 óráig adja olimpiai műsorait, míg a Kossuth rádió reggel 10 órától éjfélig sugározza azokat.

Természetesen ebben az alkalmazásban is megtalálhatjuk a híreket, fotókat, videós összefoglalókat a nap legfrissebb híreiről, eseményeiről és eredményeiről.

Olimpia TV (AppStore Link) Olimpia TV
Fejlesztő: Mediaszolgaltatas-tamogato es Vagyonkezelo Alap

Besorolás: 4+1.5

Ár: Free Letöltés

Origo London

A Sanoma és az MTVA mellett az Origo is kiadott egy olimpiai alkalmazást Origo London néven, mellyel szintén követhetővé válnak az ötkarikás játékok. A programban megtalálhatóak a friss hírek mellett a teljes menetrend magyar vonatkozású eseményekkel, az éremtáblázat is. Ezek mellett természetesen a magyar csapatokat és a sportolók részletes adatlapját is elérjük.

Az App részletesen bemutatja a különböző sportágakat is, sőt lehetőségünk van kedvenc sportolóink nyomon követésére is. A fentieket pedig fotógalériák, 360°-os panorámaképek és videók teszi színesebbé.

Artikel wurde nicht gefunden

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!