A hálózat minősége és az ár is befolyásolja a mobilinternet használókat

KeleMan 2012.07.31. 15:01 Egyéb 4 hozzászólás 743

A mobilinternet-használók többségének a hálózat minősége, a lefedettség, az adatátviteli szolgáltatás díja és az adatátviteli csomag áttekinthetősége a legfontosabb szempont – állapítja meg nemzetközi felmérésében a Ericsson ConsumerLab, amelyről hétfőn tájékoztatta az MTI-t.

Az Ericsson piackutató részlege 15 éve vizsgálja a fogyasztók infokommunikációs termékekkel kapcsolatos magatartását. A mostani vizsgálatban összesen 2.300 amerikai, brit, indonéz és brazil mobilinternet-használóval készítettek interjút. A szolgáltatók két legfontosabb célja, hogy új előfizetőket toborozzon, a meglévőket pedig a szolgáltatások gyakoribb használatra buzdítsa. A felmérés ezeket a szempontokat vizsgálva kereste a választ, amikor az előfizetők mobilhasználati szokásairól érdeklődött.

A megkérdezettek 40-45 százaléka azt mondta, hogy többet használná a mobiltelefonját, ha nagyobb internetes sebesség állna rendelkezésére. Ugyanakkor 30-45 százalék úgy nyilatkozott, hogy az adatátvitel alacsonyabb ára kulcsfontosságú lenne a gyakori használathoz, közel ugyanennyien a mobil telefonok hosszabb akkumulátoros üzemidejét emelték ki.

A válaszadók több mint egyharmada szerint a jobb hálózati lefedettség is befolyásolja azt, hogy milyen gyakran böngésznek a neten. Sok fogyasztó csalódottságát fejezte ki, hogy olyan csomagot kénytelen választani, amelyet nem használ ki teljes egészében.

Ti hogy vagytok vele? Itthon kinek a mobilinternetes szolgáltatását használjátok? Elégedettek vagytok az ár/érték aránnyal és a lefedettséggel?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

4 hozzászólás

  1. KissZst - 2012.07.31. 17:05

    T-Mobile-t használok iPhone-on, havi 500 MB, 7.2 Mb/s a csomagom max letöltési sebessége, örülnék, ha ez kitolódna 14,4 vagy 21Mb/s sebességre.

  2. Anonim - 2012.07.31. 20:38

    Szerintem az ár/érték arány a fizetésekhez képest gyakorlatilag röhejes.

    • Anonim - 2012.07.31. 20:39

      röhejesen eltúlzott.*

  3. Szabó Balázs - 2012.08.01. 10:29

    Nekem Iphone 4S-em van és ikon 200-as csomag! Ha az egész országba lenne 3G lefedetség akkor nem lenne gond, de ez nagyon nem így van! Ha csak E-be van akkor böngészni nem lehet se rádiót hallgatni!
    Mi a fasznak kell a t-mobilenak a 4G ha még a 3G sincs normálisan kiépítve?!
    Persze aki városba él azt nem érinti ez a dolog de vidéken igen nagyok a problémák!:(

Szólj hozzá Te is!