OS X 10.8 Mountain Lion – Így működik a Power Nap

KeleMan 2012.07.29. 15:22 Apple, Mac 0 db 1 047

Az új OS X 10.8 Mountain Lion operációs rendszernek az egyik friss újdonsága a Power Nap funkció. Apró, elsőre talán jelentéktelennek tűnő opció, de mégis kitűnő szolgálatot tesz, igaz nem mindenki tudja használni, még azok közül sem mindenki, aki már a legújabb hegyi oroszlánnal rendelkezik. A WWDC 2012-es konferencia megnyitóján Craig Federighi, az OS X rendszerekért felelős Apple alelnöke mutatta be az újdonságot.

A Power Nap lényege, – amennyiben bekapcsoljuk az opciót,  – hogy a Mac gépünk alvó módban is képes szinkronizálni a leveleinket, kontaktjainkat, naptárunkat, az emlékeztetőket és a jegyzeteinket. Ezen kívül a dokumentumainkat és frissen tartja, melyeket az iCloud fiókunkban tárolunk, de a fotóstreamet az iOS eszközeinkről és a Mac App Store áruházban található frissítéseket is letölti.

A Power Nap funkció viszont csak a második generációs MacBook Air gépekkel (MacBook Air 11″ 2011, MacBook Air 11″ 2012, MacBook Air 13″ 2011, MacBook Air 13″ 2012) és az új Retina MacBook Pro gépekkel kompatibilis és természetesen kell hozzá az új operációs rendszer. Az Apple hivatalos oldalán további információkat találunk.

Az opció jelenleg amúgy azért is csak a fenti gépekkel működik, mert ezekben a Macekben, már másfajta energia gazdálkodást használ az Apple. A Power Nap használatakor ugyanis csupán a processzor, az alaplapra integrált SSD és a hálózati központ lesz aktív, semmi más. Szerencsére ez azt is maga után vonja, hogy miközben alszunk semmilyen hangot nem ad ki a gép magából, hiszen a ventilátorok sem forognak, értesítő hangok sem érkeznek. Aki a fenti gépek közül valamelyikkel rendelkezik, javasoljuk célszerű ezen opciót beállítani, hiszen a reggeli kávé mellett, már egyből ott lesznek az új emailjeink, és a rendszer is automatikusan frissen tartja magát.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!