Péntektől indul a T-Home London Interaktív szolgáltatása

KeleMan 2012.07.24. 11:49 Egyéb 0 db 458

A T-Home pénteken induló London Interaktív alkalmazása révén még élvezhetőbbé válik a tévézés a sportrajongóknak – ígérte a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója a cég és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közös hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Christopher Mattheisen hozzátette: az ötkarikás játékok nyitó napjától az ország több mint négymillió háztartása számára válik elérhetővé a T-Home Interaktív TV szolgáltatása, és az ezzel rendelkezők külön felár nélkül vehetik igénybe a London Interaktív alkalmazást.

A sportkedvelők ennek segítségével azonnal értesülhetnek az olimpiával kapcsolatos információkról, és nem maradnak le a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által közvetített olimpiai eseményekről, ugyanis az Archív TV funkción keresztül 72 órán belül visszanézhetik a versenyeket és összefoglalókat – akár SD vagy HD minőségben is.

A fejlesztés technológiai újdonsága az, hogy péntektől azok számára is elérhetővé válik, akiknek jelenleg nem a Magyar Telekomnál, hanem más internetszolgáltatónál van vezetékes internet-előfizetésük. Elhangzott, hogy a T-Home HD minicsomaggal rendelkező előfizetők számára az olimpiai közvetítések – a Telekom és MTVA közötti megállapodás alapján – akár három dimenzióban is nyomon követhetők lesznek.

A T-Home a londoni magyar sikereket támogatva egy különleges közösségi alkalmazást is kialakított: a www.igazirajongok.hu oldalon keresztül bárki – Facebook-fiókkal történő belépést követően – virtuális szívdobbanás elküldésével jelezheti támogatását az olimpián szereplő versenyzők, csapatok felé. Ezeket az olimpikonok egy speciális szerkezetnek köszönhetően azonnal érzékelik.

Szabó Bence, a MOB sportigazgatója szerint a virtuális szívdobbanásoknál Londonban már csak egy dolog fokozhatná jobban a hangulatot: ha a magyar versenyzőknek már az első napokban sikerülne érmet vagy érmeket nyerniük. Hozzátette: úgy ítéli meg, hogy jól sikerült az ötkarikás felkészülés utolsó hat hónapja, ezért Londonban a pekinginél jobb szereplést, 13-15 érmet vár a magyar versenyzőktől.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!