Kecskemétre és Szombathelyre is megérkezett a T-Mobile 4G/LTE szolgáltatása

KeleMan 2012.07.17. 17:02 Egyéb 0 db 395

A Telekom intenzív hálózatfejlesztésének eredményeképpen 2012. július közepére már Kecskemét és Szombathely nagy részén is elérhetővé vált az új generációs mobilinternet, a 4G/LTE.

Jelenleg a hálózat elérhető:

– Kecskeméten kültéren a lakosság 98%-a, míg beltéren 76%-a számára,
– Szombathelyen kültéren a lakosság 98%-a,  míg beltéren 69%-a számára.

A szolgáltatás használatához a lefedett területen Net&Roll 4G mobilinternet csomagra és LTE-képes eszközre van szükség. A szolgáltatás igénybevételéhez a T-Mobile USB modem 4G-t vagy a Samsung Galaxy Tab 8.9 LTE táblagépet kínálja a szolgáltató. Emellett a T-Mobile honlapján már megrendelhető az a 4G router, amely a 4G/LTE hálózatra csatlakozva osztja el a technológia által nyújtott nagy sávszélességet a wifi képes eszközök között. Így egy lakásban vagy irodában egyszerre több eszközön (notebook, táblagép, okostelefon) is kényelmesen lehet internetezni, kihasználva a 4G/LTE hálózat előnyeit.

A 4G/ LTE technológia legfontosabb, a felhasználók számára kézzelfogható előnye az eddiginél jóval nagyobb le- és feltöltési sebesség, valamint a lecsökkent késleltetési idő, aminek köszönhetően az online alkalmazások és játékok mobilhálózaton keresztüli használata még könnyebb, a nagy felbontású, akár HD minőségű videofilmek le- és feltöltése jelentősen gyorsabb, valamint több program is gond nélkül futtatható egyszerre, mindezek pedig látványos mértékben javítják az ügyfélélményt.

A T-Mobile – Magyarországon elsőként – idén január 1-jén indította el 4G/LTE alapú mobilinternet szolgáltatását Budapesten. A szolgáltató a nyár során Budapest agglomerációjába és több vidéki városba is elviszi a 4G/LTE alapú mobilinternet szolgáltatást, és folytatódik Budapest lefedése is. Jelenleg kültéren­ Budapest lakosságának 98%-a, beltéren 73%-a számára elérhető a 4G/LTE szolgáltatás.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!