Amazing Alex – Itt a Rovio új játéka

KeleMan 2012.07.12. 17:03 Apple, Játékok, Videók 0 db 712

A mai nap megjelent a Rovio új játéka az Amazing Alex. Az ötlet azonban nem új, a Rovio csupán megvette a Casey’s Contraptions játék jogait és felturbózta azt valamint új nevet adott neki. A minőség tökéletes, de nekem valahogy nem jött át az egész koncepció. A grafika látványos, főleg az új iPad készüléken, hiszen a játék támogatja a Retina felbontást. A játékszobában Alex különböző játékokból építhet érdekesebbnél érdekesebb gépezeteket, melyek aztán kölcsönhatásba lépnek egymással, elérve céljukat. A lényeg hogy, minél bonyolultabb koncepciókat építsünk, valamint, hogy minden tárgy megmozduljon és a másikat aktiválja.

A játékban jelenleg összesen 35 tárgy található, melyeket felhasználhatunk az egyes pályák építéséhez. Kisautó, nagyautó, bowling golyó, játékhelikopter, stb. A játékot a Rovio iPhone és iPod touch készülékekre 0,79€-s áron, míg iPad készülékekre 2,39€-s áron tette elérhetővé az App Store üzletében. Személy szerint engem a játék nem nyűgözött le, van benne valami, ami azt mutatja, hogy nem a Rovio saját ötlete az, hiába van szuperül megrajzolva minden egyes elem. Az eredeti Rovio íz az Angry Birds játékokban rejlik nem ebben. Aki viszont szereti a logikai fejtörőket, annak az Amazing Alex is megfelelő szórakozást nyújthat.

Amazing Alex (AppStore Link) Amazing Alex
Fejlesztő: Rovio Entertainment Ltd

Besorolás: 4+5

Ár: 0,99 € Letöltés

Amazing Alex HD (AppStore Link) Amazing Alex HD
Fejlesztő: Rovio Entertainment Ltd

Besorolás: 4+3.5

Ár: 2,99 € Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!