A Samsung Galaxy SIII processzorát kaphatja az új iPhone

KeleMan 2012.07.06. 20:10 Apple, iPhone, Pletykák 4 hozzászólás 1 425

A Digitimes szerzőit nem kell félteni attól, hogy ne sütnének el minden nap egy-egy pletykát. A legújabb értesüléseik szerint ugyanis a legfrissebb információk arról szólnak, hogy az új, hatodik generációs iPhone készülék a már ismert Exynos 4 processzorra fog épülni, mely a Samsung Galaxy SIII-as készülékben is szolgálatot teljesít.

Az Exynos 4 egy négymagos központi egység, melyet az A4, A5 és A5X chipek mellett szintén a Samsung fejlesztett. Az egyedüli különbség az, hogy míg az Apple processzoraiban a PowerVR grafikus vezérlőket használták, addig az Exynos 4-ben már egy új, Mail 400 nevezetű található. Elképzelhető, hogy ennek egy felturbózott változata lesz az új A6-os chip, mely a következő generációs iPhone készüléket fogja meghajtani.

A fentiek persze nem biztos információk, de ha visszanézzük az elmúlt egy hét híreit, akkor feltűnhet, hogy az állítólagos akkumulátorproblémák nagyon is valósak lehetnek, főleg, hogy egy négymagos processzort kellene majd meghajtani.

Steve Jobs ráadásul a Walter Isaacson által írt életrajzi könyvben rámutatott arra, hogy miért szeretnének saját processzorokat gyártani (ARM) és miért szeretnék távol tartani magukat a többi óriástól (Intel), hogy ne ők készítsék az iPhone és iPad központi egységeit.

“There were two reasons we didn’t go with them [Intel]. One was that they are just really slow. They’re like a steamship, not very flexible. We’re used to going pretty fast. Second is that we just didn’t want to teach them everything, which they could go and sell to our competitors.”

Tehát az Intel lassú, kevésbé hatékony, várni kell rájuk. Az Apple maga szeretné készíteni az iOS készülékek lelkét, ezért is válthat ki kétkedést a legtöbb piaci szakértőből a Digitimes állítása, legalábbis kétkedve kell fogadni azt. Persze, mivel a Samsung és az Apple eddig is segítette egymást benne van a pakliban, hogy az Exynos 4 egy átalakított változata lesz a processzor, amit az Apple átnevez “A6”-ra, és a sajátjaként adja el.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

4 hozzászólás

  1. Anonim - 2012.07.06. 20:16

    A Galaxy S IV. pedig apple store-t….

  2. Fck - 2012.07.06. 23:23

    Hy.
    Nem kapcsolódik sehogy sem a cikkhez a kérdés de fontos lenne tudni, hogy most az a new iPad ilyen szar vagy a tmobil.
    Szóval ugyanabban a helységben az iPhone 4s van 3G tartósan de az iPad nem képes rá állni csak Edge.
    Üzemmódban van.
    Szóval, hogy lehet az az egyik eszköz latja a 3gt a másik meg nem.
    Tényleg ennyire szar lenne az új pad?

    • KeleMan - 2012.07.06. 23:41

      Én most kipróbáltam. Budapest, X. kerület. Mindkét eszköz látja a 3G-t (iPhone 4 és iPad 3). Az viszont egyáltalán nem normális ha az iPhone készüléked látja a 3G-t, de az iPad táblád csak az Edge-re tud ráállni. Érdemes lenne kikapcsolni és újra megadni a Pin kódot, hogy keressen hálózatot és megpróbáljon újracsatlakozni. Valamint Beállítások/Mobil adatforgalom menüpontban ellenőrizni a beállításokat. Ha ez sem megy, akkor adj neki egy frissítést, gyári visszaállítást iOS 5.1.1-re. Ha ezek után máskor és máshol is tapasztalod, akkor vidd vissza, gariba javítják, adnak újat, stb. Ja és egyáltalán nem szar! Sőt! ;)

  3. Fleshman - 2012.07.07. 08:55

    Valószínű…..új iPadbe nem kell új proci, új iPhone-ba meg kell… Cool story :)

Szólj hozzá Te is!