Amazon: saját telefonnal az iOS és Android ellen

Legendd 2012.07.06. 16:20 Apple, iPhone, Pletykák 0 db 543

A Bloomberg beszámolója szerint az Amazon egy okostelefon piacra dobását tervezi, és utóbbi abszolút nem rejti véka alá szándékát, hogy ezzel az iOS-t és az Androidot szeretné megszorongatni. A hírek szerint az Amazon a Foxconnal dolgozna együtt a készüléken, amely azért érdekes, mert pont a Foxconn gyárai felelősek az Apple iPhone és iPad összeszereléséért.

Természetesen ez még koránt sem lenne elegendő a sikerhez, így az Amazon számos kényelmi szoltáltatást is bevezethet. Az Amazonnak minden esélye megvan a sikerre, hiszen a már jóideje megvásárolható Kindle Fire jól fogyogat, s erőt adhat egy mobiltelefon gyártásába való belekezdésre is.

A háttér is adott az Amazon számára, ugyanis számos olyan vezeték nélküli szolgáltatással rendelkeznek, mint a felhőalapú szolgáltatás filmek és könyvek letöltésére, így nyilvánvalóan valamilyen szinten képes lehet az iOS és az Android áruházak megszorongatására.

Ezt a hírt megerősíti, hogy az Amazon a közelmúltban felvásárolt egy 3D térképeket gyártó céget is. Lehetséges, hogy ezzel a vállalattal – UpNext – olyan térképszolgáltatást indít az Amazon, amelyet majd a Google és az Apple (utóbbi az iOS 6 megjelenésétől kezdve).

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Médiaharcos, újságíró, pörkölt pusztító.

Szólj hozzá Te is!