A Google keményen dolgozik az új Maps alkalmazáson

KeleMan 2012.06.25. 14:11 Apple, Egyéb, iPad, iPhone 1 db 636

Az Apple ugye kidobta a Google Maps rendszerét a kukába és helyette a TomTom vállalattal szervezkedve egy új, saját rendszert tervezett. Az iOS 6-ban lesz beépített “Turn-by-Turn” navigáció, 3D-s “Flyover” nézet, és egyéb jóságok. A rendszer még eléggé kiforratlan, legalábbis engem nem győzött meg, látva az iOS 6 fejlesztői változatát, de reméljük őszre mindez változni fog.

Persze a fentiek nem jelentik azt, hogy a Google felhagyna az iOS eszközökre készített térkép alkalmazással. Jeff Huber, a Google kereskedelemért felelős alelnöke szerint a mérnökök és programozók keményen dolgoznak a Mountain View-i székhelyükön, hogy mihamarabb az iPhone és iPad eszközökre is elérhetővé tegyék a Google Maps programot.

Huber hozzátette, hogy a Google Maps alkalmazással céljuk a lehető legjobb élményt nyújtani az iOS eszközökre. Az, hogy ez az “élmény” mit takar, persze nem árulta el. A Google az Android operációs rendszernél egy nagyon robosztus térképalkalmazást készített, melyben szintén van 3D-s megjelenítés, valós idejű forgalom információ és persze hangos navigáció is. Elképzelhető, hogy ezt az iOS felhasználók is megkapják.

Persze a Google-t sem kell félteni, hiszen miért is adnának olyan exkluzív tulajdonságokat az iOS készülékkel rendelkező felhasználóknak, ami a saját Androidos készülékeikben jelen vannak. Ezzel csak a saját okostelefon és táblapiacukat rontanák. A jövőbeli Google Maps alkalmazás tulajdonságai az iOS készülékekre tehát még egyáltalán nem tisztázottak, érdeklődve várjuk, hogy vajon mit tesznek majd le az asztalra.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Barney - 2012.06.25. 15:42

    Főleg ha az Apple engedélyezi majd a Google térkép-
    szolgáltatását az ios eszközőkön azután hogy ők is kidobják az újat!
    De felejtsük el hogy pl.i4-en 3gs-en már nem fog menni hivatalosan a turn by turn meg a 3D sem.
    Lehet az új google maps pedig menni fog rendesen ha nem is 3gs-en de i4 biztosan!
    Nemsokára kiderül…

Szólj hozzá Te is!