iPad mini szeptemberben?

KeleMan 2012.06.04. 19:36 iPad, iPhone, Pletykák 6 hozzászólás 279

Tim Cook az év elején megrendezett iPad bemutatón felhívta figyelmünket, hogy a 2012-es év még nagy dolgokat tartogat az Apple rajongók számára. Gondolhatunk itt az új iPhone készülékre, a Siri-re, az új MacBook Pro gépekre, vagy épp az új iOS 6 vagy új OS X Mountain Lion operációs rendszerre. De vajon melyik lesz a nagy bumm?

A Topeka Capital Markets egyik elemzője, Brian White szerint az Apple szeptemberben valami nagy dologra készül, állítja taiwani gyártók forrásaira hivatkozva. De vajon mire készülhet? White szerint az  iPad mini táblagépre. (Értetlenül állok amúgy azelőtt, hogy az új iPhone-ra miért nem gondolt.)

Persze lehet, hogy semmi sem lesz belőle, de én még mindig reménykedem, mivel páromnak tökéletes ajándék lenne. Már párszor elmondtam, hogy szereti az iPad készüléket, de számára túl nagy a jelenlegi. Jó neki az iPhone, de azért néha-néha az ágyban könyvet olvasni, netezni, vagy esetleg YouTube videókat nézni, Facebook bejegyzéseket lájkolni, tökéletes lenne, nem mellesleg végre talán leváltaná a kis HP mini 10.1-es netbookját.

Sokan nem látják viszont az értelmét és a létjogosultságát az iPad mini táblagépnek. Nos szerintem lenne és azt is észre kell vegyük, hogy az Apple elsődleges piaca az USA, illetve Kína, ahol az emberek bolondulnak a kütyükért. Jó példa erre a Siri vagy épp az új iPad-ben lévő 4G. Utóbbi is csak az USA és Kanada mobilhálózatait preferálja elsődlegesen, míg a Siri már megkapta a kínai nyelv támogatását.

A várhatóan 7,85″-es kijelzővel ellátott iPad kistestvér a legfrissebb pletykák szerint idén szeptemberben kerülhet a boltok polcaira. Persze sok kérdés nyitott és megválaszolatlan az új iPad minivel kapcsolatban és bár Steve Jobs vélhetően nem látná értelmét a kisebb táblagépnek, időközben az amerikai piacon az Amazon Kindle Fire még mindig töretlen népszerűségnek örvend, így az Apple jogosan gondolkodhatna egy kisebb modell kiadásán.

Az egyetlen kérdés, hogy vajon az új készülék, ha egyáltalán megjelenik kannibalizálná-e a nagytestvér piacát? Mert ha igen, úgy az Apple abba biztos nem menne bele. Ellenben egy “butított” kisebb iPad készüléknek szerintem igenis lenne létjogosultsága – nem csak – az amerikai piacon.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

6 hozzászólás

  1. Fleshman - 2012.06.04. 22:12

    Nem, nem, nem, nem és nem.
    Ennyire szembeköpnék Steve lételveit? Mert ő találta ki az iPad-et, ilyennek és csak ilyennek.
    Az iPad nem nagy, és éppen tökéletes méretű.
    Egy kisebb darab előállítása nem hinném hogy túl sok új vásárlót teremtene, inkább elvenne néhány vásárlót a mostani táborból és kb ugyan ott lennének mint nélküle.
    Bár sok vizet nem zavarna. A programok átírása semmibe se kerülne ha a mostani iPad felbontását használná (bár ahhoz meg a 4 magos GPU kéne és valszeg melegebb lenne tőle mint az új iPad, a régiek felbontása meg már gagyi ugye).
    Aki szerint meg hülyeség az úgyse venné meg.

    • a.sebi - 2012.06.05. 07:56

      Steve levan azarva. ..ha üzzzzzletileg jo húzás lenne akkor steve is rábolintott volna….nem csak az vezette szent Stevet hogy az embereknek jo legyen…de így is viszik az ipadet…es az a minusz 2 col az lofasz…akkor fognak ipad minit bejelenteni ha szeretnének olcso kategoriában is versenyezni,
      De nem akarnak. Ha mégis akarnának olcsosítani akkor azt az iphonenél kezdenék.
      Az apple nem ad ki középkategóriában versenyző eszközt. És ez igy jó. Az apple nem samsung….és ez igy van jól…. Nem mintha nem szeretném a samsungot és a középkategóriát nem tartanám fontosnak…

      • Nettroka - 2012.06.05. 09:46

        Igazad van ami a hozzászólásod utolsó bekezdését illeti. Az Apple nem adja alá, mert nem egy samsung, vagy akármi más. Az Apple megbízható, precíz és tökéletes, aki ilyet akar az fizesse meg az árát.

        • a.sebi - 2012.06.05. 16:37

          azért a tökéletességét megkérdőjelezném az applenek….
          Kérlek elfogultságodat mellőzd.,,,nincs tökéletes telefon…az iphone is tele van hibákkal,csakúgy mint sok más telefon

  2. Csoki99 - 2012.06.05. 16:54

    Ha a kicsi butított lesz, a kutyának se kell! Csak profi! Akinek nincs elég pénze az vegyen más gagyit. Bizony a suli táskákba, női táskákba milyen kényelmes lesz…? Mi csak azért nem vettünk mert épp egy kisebb méret szupi lenne ugyanolyan minőség mellett. A technikai problémák meg az Apple dolga. Szóval jöjjön csak!:)

  3. Dani - 2012.06.05. 18:32

    Szerintem meg igenis lenne értelme. Nekem nincs ipadem, de ha a kicsi kijönne, azon elgondolkoznék. És szerintem aki most megveszi a “nagyot” az akkor is azt vennè, ha lenne kisebb.
    Egy első generációs ipadet viszont biztos nem veszek, mert látom h a 3gs-en a programok fele már nem szaggatásmentes. Gondolom ez ipadnél is fennáll.

Szólj hozzá Te is!