Tim Cook lett a legjobban fizetett vezető 2011-ben

KeleMan 2012.05.22. 08:34 Apple, Egyéb, Tim Cook 1 db 192
Tim Cook lett a legjobban fizetett vezető 2011-ben

Az Apple jelenleg több, mint 500 millárd dollárt ér, így nem meglepő, hogy az Apple jelenlegi vezérigazgatója, Tim Cook lett a legjobban fizetett vezető 2011-ben. Steve Jobs halála előtt pár hónappal lett a vállalat CEO-ja, de már Steve Jobs második betegszabadsága előtt is irányította a vállalatot, így nem vette nehezen a Steve távozása utáni első hónapokat sem.

De mennyit is keresett Cook? A The Wall Street Journal úgy értesült, hogy mikor az Apple első embere lett 2011 augusztusában, az Apple-től 378 millió dollárt kapott részvénycsomagokban. A részvények azonban zárolva vannak számára, mely megakadályozza, hogy egyből eladhassa őket és lelépjen Cupertinóból. De miért is akarna lelépni? Egyáltalán nem akar, mindenesetre ha még 2016-ban is az Apple vezetője lesz, úgy eladhatja a felét, sőt ha még 2021-ben is az Apple állományában lesz, úgy a teljes részvényplakettet.

A Tim Cook által kapott részvények ára időközben persze erősen felértékelődött, most jelenleg közel 530 millió dollárt érhet. Érdekességképp a második legjobban kereső vezető Larry Ellison lett, az Oracle CEO-ja, aki mindösszesen 76 millió dollárt kapott a részvények bónuszai és opciói után.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. DrJuris - 2012.05.22. 12:26

    Nekem elég lett volna a hatos lottó is :D vagy a mostani ötös :D

Szólj hozzá Te is!