Ma kezdődik az Apple és a Samsung tárgyalása

KeleMan 2012.05.21. 16:29 Apple, Egyéb 1 db 176

Mint arról már beszámoltunk április végén, az Apple és a Samsung a mai és várhatóan a holnapi napon San Franciscoban közös asztalhoz ülnek, hogy megkezdjék azokat a tárgyalásokat és egyeztetéseket, melyek az elmúlt években zajló folyamatos pereskedések végére tehetnek pontot. Tim Cook a 2012-es Q1 eredmények bemutatása után elmondta és kijelentette, hogy nem kíván harcolni, szeretné megvédeni a szellemi tulajdonukat, de kész a megegyezésre. Április hónap közepén Lucy Koh bírónő, a Kalifornia állambeli bíróságon kötelezte az Apple és a Samsung első emberét, hogy 90 napon belül üljenek le egymással és próbáljanak meg peren kívül megegyezni

Időközben a Samsung első embere, Gee-Sung Choi is kompromisszumok felé hajlana, holott pár hete még mindig pert indítottak az Apple ellen. Choi azonban már pár napja a 4G/LTE képes telefonokról beszélt, és féltve intett mindenkit, hogy október előtt nem valószínű, hogy tömegesen érkeznének ilyen mobilkészülékek, hiszen a chipeket gyártó egyéb cégek ellátási gondokkal küzdenek. Choi hozzátette, hogy a Samsung számára a legmegfelelőbb megoldás a kereszt-licensz megállapodásokban rejlene, mivel így több gyártótól is igénybe vehetnék az alkatrészeket.

Nyilvánvaló, hiszen így hozzájuthatnának a megfelelő szabványokhoz és nem kellene perelni sem, mely igazából csak arra volt eddig is jó, hogy lassítsák a fejlesztésben és fejlődésben a versenytársakat, hiszen a saját szabadalmak védelméről már nemigen beszélhetünk. Mindenesetre a megbeszélés reméljük nagyban elősegítheti, hogy a két fél tisztázza, ki milyen szabadalmakat tart magáénak, és a továbbiakban elkerülhetőek legyenek a hasonló jogi viták.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. SocialKiller - 2012.05.22. 14:23

    Remélem összehaverkodnak és akkor jajj lesz a többi telefon gyártónak…

Szólj hozzá Te is!