A Rovio hivatalosan is bejelentette új játékát – Jön az Amazing Alex!

KeleMan 2012.05.14. 11:49 Apple, Egyéb, iPad, iPhone, iPod, Játékok, Videók 1 db 136

Pár napja a Rovio bejelentette, hogy a rendkívül sikeres Angry Birds játékukból átlépték az 1 milliárdos letöltést. Volt is nagy ünneplés, még egy videót is készítettek, melyből pár embernek feltűnt, hogy egy új karakter is megjelent a színen. A szőke hajú kisfiú nagyon hasonlított Casey-re, a Casey’s Contraption játékból. Egyből elindultak a találgatások, hogy vajon a Rovio az Angry Birds franchise mellett egy új játékot is készíthet.

A középszerű sikereket elért Casey’s Contraption közel egy éve debütált az AppStore áruházban a Snappy Touch és a Mystery Coconut gondozásában. A játék egy modern egyvelege volt a régi The Incredible Machine videójátéknak. A Rovio viszont úgy döntött, hogy megvásárolják a jogokat és új néven újra piacra dobják azt, mivel lényegesen nagyobb potenciált látnak benne.

Casey neve Alexre változik, a teljes játék neve pedig Amazing Alex lesz. Bár az Angry Birds sikerét nehéz lesz túlszárnyalni, de abban biztos vagyok, hogy nagyon jó kezekbe került a projekt.

Hivatalos teaser oldal: Amazing Alex

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Fleshman - 2012.05.15. 22:19

    Hát nem tudom, én nem kérek többet a Rovioból, ugyanis az EA leányvállalatának a “tulajdonában” állnak és ők rohadtul gusztustalanul irányítják őket… (kamu HD verziók, ostoba iAP, semmi cloud szolgáltatás)
    Ezek után én nem vagyok rájuk kíváncsi, még ha maga az Angry Birds egy aranyos koncepció, sajnos el EAsították az egészet….

Szólj hozzá Te is!