Az Apple elnyerte a szabadalmakat, jöhet a MacBook 4G, de van itt egy misztikus kézikütyü is, és jöhet a többujjas érintésalapú weboldalböngészés korszaka is!

KeleMan 2012.05.08. 17:34 Apple, Egyéb, iPad, iPhone, iPod, Mac, Pletykák 0 db 157

Talán sokan ismeritek a PatentlyApple oldalát, ahol az Apple az USA-ban benyújtott szabadalmait teszik közszemlére. A mai napon összesen 21 új szabadalom került felszínre. Ezek közül az egyik legfontosabb, mely már múlt hét vasárnap Európában is megjelent, hogy az Apple egy olyan megoldáson dolgozik, mellyel a közeljövő MacBook gépeinek kijelzőtartó keretébe építenék be a 4G-s antennákat.

Ezek várhatóan multiband antennák lesznek és 2,4 és 5 GHz-es frekvenciatartományban működnének. Aztapiculáját! A szabadalmakat az Apple-től Enrique Ayala Vazquez, Hao Xu, Gregory Spring, Bing Chiang, Eduardo Camacho and Douglas Kough tette közzé még 2008 harmadik negyedévében, de az Amerikai Szabványügyi Hivatal csak a mai napon adta ki.

A következő szabadalom és újítás a Touch Event API lesz, mely az érintésalapú feldolgozásokért fog felelni, például a Safariban. A weboldalak ezáltal képesek lesznek feldolgozni, de csak az iOS készülékeken a többujjas gesztusokat, főleg a reszponzív weboldalaknál lesz ez jó. Ehhez viszont a weboldalak tervezőinek is fel kell készülniük, be kell építeniük a szabványt.

Az Apple a mai napon 6 darab a dizájnra vonatkozó szabadalmat is kiadott. Itt van például ez a misztikus kézikütyü, ami leginkább egy iPod Classicra hasonlít, de szinte biztos, hogy már nem fog a boltok polcaira kerülni. Ezen kívül megtalálhatjuk az eredeti iPad Smart Cover terveit, az iOS ikonokat a Naptárhoz és Kamerához, az iPod Nano kijelzőjét, valamint az iPad táblagéphez készült billentyűzettel egybeépített dokkolót is.

Ez pedig vélhetően egy iPod shuffle modellhez készült töltőcsatlakozó lehet.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!