Az amerikai játékostársadalom az iOS platformot preferálja

KeleMan 2012.05.03. 13:45 Apple, Egyéb, iPad, iPhone 1 db 176

Egy friss felmérés szerint, melyet a Newzoo végzett és adott ki május 1-én, az amerikai gamer társadalom ötször jobban preferálja az iOS platformot az Android rendszereknél. A felmérés alapján 2012 márciusára a mobilkészülékeken játszók száma az USA-ban elérte a 101 millió felhasználót. Ebből 69% okostelefonokon, 21% pedig táblagépeken játszik.

A statisztikából jól látszik, hogy az amerikaiak ötször többet fizetnek az iOS játékok után, mint az Androidos piactéren. A felmérést egyébként 17.000 résztvevő alapján állították össze és összesen 200 alkalmazást figyeltek, melyek az iOS és Android platformra is elérhetőek.

Az amerikai játékosok közül egyébként 37 millióan játszanak iPhone és iPod touch készülékeiken, de az iPad táblagép sem szégyenkezhet, ugyanis a teljes amerikai játékospiac 60%-át birtokolja. A legnépszerűbb programok amúgy a “freemium” alkalmazások, melyek teljesen ingyenesen tölthetőek le, legfeljebb plusz tartalmakért lehet fizetni az alkalmazáson belül. A felmérés rámutat, hogy mind az iOS, mind az Android platformon 91% az alkalmazáson belüli vásárlásokból folyik be a fejlesztőknek, kiadóknak.

A Newzoo vezetője, Peter Warman megjegyezte, hogy a játékostársadalom bár folyamatosan újul meg, az idősebb korosztályból is egyre többen fordulnak az Apple platformja felé, hiszen egyre kevesebb idejük van leülni a konzol vagy a PC elé játszani, viszont a mobilkészülékek mindig náluk vannak, így bárhol, bármikor van lehetőség a játékra.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. iGnoom1548 - 2012.05.03. 15:22

    Na igen ott a szart nem veszik mert van jobbra pénz, itt nem így van.. Sajnos. De legalább nem minden 2. ember kezében iPhonet látok hanem Samsungot.:))

Szólj hozzá Te is!