Eredetileg fizikai billentyűzettel is piacra kerülhetett volna az első Apple iPhone

Legendd 2012.04.29. 20:23 Apple, iPhone, Pletykák 1 db 1 055

Tony Fadell, a iPod sorozat atyjaként emlegetett volt Apple igazgató felettébb érdekes információt osztott meg a nagyérdeművel, hiszen elmondta, hogy az első generációs iPhone kiadása előtt az Apple eljátszott a gondolattal, miszerint a készüléket egy fizikai billentyűzettel szerelnék fel. Végül a multitouch miatt ösztönösen elvetették ezt az ötletet, habár nem sokon múlott a dolog. Milyen jó megérzés volt, nemde?

Fadell az iPhone 2007-es bemutatása előtt is még háromfajta verzióval rendelkezett, melyek közül ki kellett választani a legmegfelelőbbet. Egyik volt ezek közül a fizikai keyboardos lehetőség, volt egy iPod-telefon hibrid, valamint a végül piacra kerülő iPhone. Fadell eljátszotta ezt az iPod sorozatnál is, hiszen nem kevesebb mint 18 opciót mutatott be a lehetséges dizájnt illetően (képzelőereje volt, az biztos). 2008-ban ugyan elhagyta az Apple-t, ám 2010-ig Jobs tanácsadója maradt, egészen addig, amíg a Nest elnevezésű cégét megalapította.

Amikor Fadellt a személyes véleményéről kérdezték, ő egyszerűen úgy fogalmazott, hogy látta a potenciált a virtuális billentyűzetben, és nem akart a fizikai klaviatúrás telefonok közötti versenyben elsüllyedni. Jobst a dolog meggyőzte, és mint vezérigazgató, ő mondhatta ki a végső döntést, amely a ma ismert eredményt hozta.

Mint tudjuk, ezzel egy újabb lavinát indítottak el. Egy olyan innovatív terméket dobtak piacra, amely után az emberek csak kapkodták a fejüket. Mertek újat alkotni, még akkor is, ha az iPhone előtt a QWERTY billentyűzet volt a trend, melynek piacát legfőképpen a RIM (Research In Motion) uralta. A kinézeten kívül ez hozzájárult ahhoz is, hogy egy felhasználóbarát, egyszerűen kezelhető szoftvert rakhassanak az iPhone-ra.

Bárhogy nézzük, a virtuális megoldás azóta elterjedt, szinte valamennyi nagy gyártó elhagyta a fizikai gépelés lehetőségét, és inkább a szemrevalóbb, felhasználók számára kényelmesebb lehetőséget alkalmazza. Nagyszerű ötlet volt, ez mindenképpen kijelenthető.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Médiaharcos, újságíró, pörkölt pusztító.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Bryan Perry - 2012.04.29. 23:51

    Miért a legelső képet kell berakni amit a google kiad az “iPhone 2G”-re? A legelső iPhone-ba még nem is volt iTunes, főleg nem a jobb oldalon egyedül!!

Szólj hozzá Te is!