iTunes 11 – továbbfejlesztett iCloud és új iOS 6 támogatás

Legendd 2012.04.11. 20:56 Apple, iTunes, Pletykák 0 db 424

A 9to5Mac forrásai szerint az Apple belső körében kiadta fejlesztésre az iTunes legújabb, nagyobb volumenű frissítését, az iTunes 11-et. A 11-es kiadás immáron a legfontosabb munkálatok egyikévé vált, amely a külső megjelenésen egyelőre nem csiszol, hanem inkább a “motorháztető” alatti dolgokra fókuszál. Ennek ellenére az Apple a feladatokat különféle csoportokra bontotta, amely azért mégis előrevetíthet néhány vizuális módosítást.

Az igazi érdekesség viszont abban áll, hogy az iTunes 11 már támogatni fogja az iOS hatodik generációját is. Ezzel az az eddig megszokott trend fog minden bizonnyal érvényesülni, hogy az iTunes legújabb verziója a szintén legújabb iOS megjelenésével egyidejűleg kerül kiadásra. Természetesen ez még nem vehető készpénznek, hiszen bizonyos források szerint az is lehetséges, hogy az Apple előbb egy 10.x-es verziószámú iTunes-zal fog előrukkolni, amely már szintén iOS 6 támogatással lesz felvértezve.

Az iTunes-zal kapcsolatos hír még, hogy az iTunes 11 nemcsak szimplán egy új verziót takar, hanem egyúttal egy iTunes Store és App Store ráncfelvarrást is, melyet alátámaszt az, hogy az Apple idén vásárolta fel a Chomp nevezetű vállalatot, hogy segítsen a fejlesztésben. Sőt, egyes pletykák szerint a Chomp már olyannyira része ennek a projektnek, hogy magát az iTunes alkalmazást és az online boltot már át is szabták mind külsőleg, mind belsőleg.

A fent látható kép az iTunes 11.0-ból mutat egy “screenshotot”, ám a szemfülesebbek ebből többet is kivehetnek. Egy másik, nagyon fontos fejlesztésről is tanúbizonyságot ad, hiszen az iTunes 11-ben már egy továbbfejlesztett iCloud integrációt találhatunk, amely egy dedikált, állandóan látható és elérhető iCloud beállítási panel megjelenését jelenti. Innen természetesen elérhető lesz az iTunes Match, de hozzáférhetünk majd az iCloud mentésekhez és más hasonló funkciókhoz is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Médiaharcos, újságíró, pörkölt pusztító.

Szólj hozzá Te is!