Rendkívül gyorsan terjed az iOS 5.1

Legendd 2012.03.26. 10:25 Apple, Egyéb, iPad, iPhone 4 hozzászólás 489

Az iOS eszközöket használók mindig híresek voltak arról, hogy más rendszerek használóival ellentétben gyorsan frissítettek a legújabb szoftverre, ám az eddigiekhez képest az iOS 5.1 elterjedése még szembetűnőbb.

Az univerzális – iPaddel és iPhone-nal is kompatibilis – Audiobooks alkotója, David Smith készített egy statisztikát, hogy a programját milyen szoftververzióval rendelkező készülékre töltik le. A vizsgálatot a heti 100.000 letöltés alapján készítette. Ha az összes iOS-t használó eszközt figyelembe vesszük, akkor az arány a következőképpen alakul.

Tisztán látható, hogy az iOS 5.1 2012. március 7-én történt megjelenése óta bizony már a felhasználók 61%-nál a legújabb rendszer van telepítve, de az összes eszköz 80%-a a legújabb 5-ös szoftver valamelyikén fut. A fentiek valamelyikét nem támogató, régebbi iPhone-ok és iPodok adják a maradék 19%-ot.

Még szembetűnőbb a különbség, ha csak az ötödik generációs szoftvert nézzük, hiszen itt már a felhasználók 77%-a iOS 5.1-et használ.

A gyorsabb elterjedésnek természetesen több oka is lehet, ilyen elsősorban az OTA (Over The Air) lehetősége, amivel nem kell feltétlenül az iTunes-hoz kapcsolni a telefont ahhoz, hogy egy új szoftvert telepítsünk, ezzel meggyorsítva és könnyebbé téve a frissítést. Mindazonáltal egy ilyen adat jó hír lehet a fejlesztőknek is, hiszen a frissítések gyorsasága és elterjedése teret ad nekik arra, hogy úgy fejlesszék az applikációkat, hogy azok az új rendszer minden előnyét ki tudják aknázni.

Ugyan ezek csak egy program letöltéséből származó eredmények, és nem árt egy teljes statisztikai vizsgálat a bővebb információkhoz, ám ebből is tisztán látszik, hogy az iOS 5 sok olyan tulajdonsággal rendelkezik, – amelyeket a felhasználók ezelőtt hiányoltak, és inkább egy régebbi rendszer módosításából próbálták azokat eszközölni – ami kielégíti az átlagfelhasználó igényeit.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Médiaharcos, újságíró, pörkölt pusztító.

4 hozzászólás

  1. Lyrus - 2012.03.27. 16:43

    Szerintem a megállapítás, hogy a júzerek frissítik az iOS ilyen mennyiségben, nem helytálló. Ugyan is arról nincs szó, hogy az adott software újonnan vásárolt eszközön fut vagy egy régebbin amit frissítettek. Ha hiszünk az eladási statisztikáknak pl iPhone 4S ill. új iPad akkor olyan mennyiségű iOS 5.1 került a piacra rövid időn belül ami komolyan elbillentheti az adatokat. Valószínű, hogy aki a felmérést csinálta csak azt vizsgálta, hogy hány db IOS 5.1 -ről kap visszajelzést és nem azt, hogy hány régebbi verzióval mejelent készülékről amit frissítettek. Ugyanakkor szerintem rengeteg JB fut az eszközökön amelyből unthtered csak 5.0.1-re van, az újra viszont csak thetered amit a közönség java még nem vállal be.

  2. Jocó - 2012.03.29. 17:35

    Sziasztok!
    Nekem egy iPad 2 esem van és próbálnék szoftvert frissíteni,de amikor akarom azt írja h híve lépett fel.Mit csináljak?

  3. Remsonique - 2012.03.30. 08:59

    Végülis nem lehetetlen, hogy ezt töltötték a legtöbben, hiszen nagyon sok felhasználó várta már a gyors akkumerülésre a javítást! Érdekes módon nekem eddig nem volt ilyen…de az 5.1-el megjött :) Nem veszélyes…de picivel gyorsabban merül, mint 5.0.1 esetén! De annyi baj legyen :)

  4. Attila - 2012.04.01. 10:56

    Iphone4, semmi 3G, ugyanolyan használat mellett 2 nap helyett 4 napot bír. Tehát nálam megduplázták az akkuidot, ami nagyon jelentős. Pedig használom, Wifin is. Végre egy olyan frissítés aminek valóban van értelme (bár ebből is látszik, hogy eddig a mi kontonkra ment a benazas). Igaz azóta mar kétszer csontra fagyott (se kep, se hang), ami igen meglepő. Nem biztos, hogy a szoftver miatt, lehet az 1 éves vas miatt is ;)

Szólj hozzá Te is!