Nagy iPhone 4(S) tokteszt: az aszfaltszaggató és a láthatatlan (15. rész)

Helme 2012.03.13. 13:37 iPhone 3 hozzászólás 1 783

Amolyan mini jubileumhoz érkezett az iPhoneHungary tokteszt sorozata. Eme részt ugyanis 14 előző követ, s bár a 15 nem kerek szám, azért jól tükrözni azt, hogy bizony mennyire szeretjük megvizsgálni az iPhone 4 és 4S védőket, ugyanis ez az egyik legnépszerűbb kiegészítő szeretett telefonunkhoz. Éppen ezért a kedvenc premium resseller Apple boltunk, az iSTYLE, kezünkbe nyomott két tokot, hogy vegyük őket górcső alá, s mondjuk meg őszintén: mennyire jók ezek a cuccok. Mi pedig megtettük.

Bár a cím sejtelmes, ki lehet következtetni, hogy milyen két óvót vizsgálunk meg: az egyik egy gumiabroncs mintázatú, míg a másik egy ultravékony tok. Az előbbit bontottuk ki elsőként, ugyanis rengeteg hasonló mintázatú szilikontokot lehet kapni megközelítőleg háromezer forinttól egészen tizennégyezerig. Bár nagyon nagy differencia van az árakban, ez a termékek minőségében is meglátszik. Ha megpróbálod ráhelyezni a készülékre a védőt, s szétszakad a kezedben, akkor bizony az roppantul gagyi.

Nos mi egy igazán drága változatot kaptunk, jól meg is kínoztuk: húztuk, nyújtottuk, de meg sem kottyant neki. Ez a védő teljes biztonságot nyújt telefonunknak, hiszen s Home gombot is külön védi, ráadásul a csomaghoz jár egy képernyővédő fólia, így átlagos körülmények között szinte biztosan nem lesz egyetlen karc sem az iPhone-on. Az ára cseppet húzós: aki a telefonján is meg akarja mutatni, hogy ő az aszfalt ördöge, annak 11.900 forintot kell a pénztárnál hagynia. Bár soknak tűnhet elsőre, a járatos iPhone tulajdonosok tudják, hogy nagyjából ilyen árfekvésűek a tokok: prémium márka, prémium ár.

A második tok még inkább felkeltette az érdeklődésünket, ugyanis nagyon régóta keressük azt a védőt, mely megóvja a iPhone-unkat a sérülésektől, mégsem vastagítja meg a készüléket. A moshi átlátszó műanyagtokja már a dobozán azt hirdeti, hogy bizony ez egy ultravékony termék, így aki ilyet keres mindenképpen próbálja ki. Gyorsan kicsomagoltuk, majd felpattintottuk az iPhone 4-re, (természetesen 4S-re is jó) hogy megtudjuk azt: valóban azt kapjuk-e a pénzünkért, amit ígérnek nekünk a dobozon.

S lám csodát, valóban így van. Tényleg semmit nem érzünk abból, hogy a telefon hátulján egy tok van, csupán a fogás változik meg érzésre, hiszen üveg helyett műanyagot tapizunk. A 0,8 milliméter vastagságot egyszerűen nem lehet érezni. Sajnos itt azonban nincsen a dobozhoz képernyővédő fólia, így arra is be kell ruházni, ezenkívül ez a tok gyorsan karcolódik. Az ára azonban meglepően kedvező, az iSTYLE-nál mindössze 7.900 forint. Az előbbit annak ajánljuk, aki szereti, ha az iPhone extravagáns, míg az utóbbiban azok lelik majd kedvüket, akik nem hajlandóak kompromisszumot kötni a vastagság terén.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

3 hozzászólás

  1. Erik - 2012.03.13. 22:44

    Moshi-m volt, de nem szeretteem,mert a hátoldala folyamatosan bepárásodott meg bement alá minden s az úgy viszont eléggé látszódott…

  2. Roland - 2012.12.01. 13:07

    Ennek a “tesztnek” semmi értelme nincs! Fölösleges sorok arról, ami ránézésre is egyértelmű…legalább írtatok volna arról, mennyire védik a telót ha kiesik az ember kezéből.
    Ugyan ott tartok mint előtte, semmivel nem tudok többet a Moshi tokról….Erik egy mondatos hozzászólása többet ért a cikknél!!!

  3. Gabber - 2015.11.30. 10:32

    Menő cucc, bár nekem kicsit masszív, én jobban szeretem a letisztultabb formákat :)

Szólj hozzá Te is!