Az Apple figyelmeztette a MobileMe felhasználókat

KeleMan 2012.02.26. 17:39 Apple, Egyéb 2 hozzászólás 532

Azáltal, hogy anno maga Steve Jobs is elismerte, hogy a MobileMe egy zsákutca volt, valamint az iCloud előtérbe kerülésével várható volt, hogy megszűnik a MobileMe szolgáltatás. Azok a felhasználók, akik jelenleg még a MobileMe előfizetést használják az Apple egy barátságos levelet küldött, melyben figyelmeztette a felhasználókat, hogy ideje lenne átváltani az iCloud felhőalapú szolgáltatására.

Az e-mailben az Apple egy felkérést küldött az előfizetők részére, melyben tájékoztatja őket, hogy az iCloud is biztosítja ugyanazokat a szolgáltatásokat, mint a MobileMe, sőt még a Photo Stream is belevan építve.

Az iCloud-ban ugyanúgy elérhetőek a levelek, kontaktok, naptárak és könyvjelzők, de akár a Find my iPhone és a Back to My Mac funkciók is. A már említett Photo Stream mellett automatikus letöltést biztosít a felhasználók számára, visszaállítási és helyreállítási pontok létrehozását, dokumentumok eltárolásának lehetőségét valamint az iTunes Match szolgáltatást is (ez utóbbi csak egyes országokban érhető el egyelőre).

De mikor is lesz a nagy nap? Nos az Apple 2012. június 30-át adta meg dátumként. Addig mindenkinek célszerű lesz átmigrálni a felhasználói profilját és a fiókját, mert utána végleg bezár a MobileMe szolgáltatása.

Akit érintene a változás, az Apple ezen oldalán bővebb információt kaphat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

2 hozzászólás

  1. ZsolesZ - 2012.02.26. 18:52

    Jó, akkor tegyék elérhetővé 3G-re is az iCloud-ot!

  2. smschamp - 2012.02.26. 20:18

    Sajnos frissíteni kell hozzá…

Szólj hozzá Te is!